Otišao anđeo koji nas je ujedinio

Objavljeno: 27. 4. 2017 u 09:48h

“Naše Sofije više nema. Ostavila nam je svima obavezu da se borimo još jače i još više za svu djecu. Sofija, ti si naš zavjet zauvijek! Neka ti je vječna slava i hvala ti što si nas ujedinila!”

Riječi su ovo kojima su se juče oglasili iz Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” kada su saopštili da je trogodišnja Sofija Mićević iz Banjaluke preminula. To su  riječi koje su odjeknule i u srcima mnogih, jer su iz sve snage navijali da ova malena djevojčica ozdravi. Nažalost, izgubila je bitku za život.

Iz organizacije “Budimo ljudi” rečeno je da su stupili u kontakt sa djedom, a zatim i sa Sofijinim roditeljima, koji su im potvrdili tužnu vijest. Srce male lavice nije izdržalo.

“Jutros u devet časova stalo je srce velikog borca, junaka koji je vodio nevjerovatne bitke, a zajedno sa ovim srcem stalo je srce svih volontera širom Republike, svih ljudi koji su gledali prema Beogradu posljednjih mjesec sa nadom i vjerom”, rekli su juče u ovoj organizaciji.

Vijest o odlasku ove male heroine rasplakala je mnoge. Zavladala je tuga uz osjećaj nevjerice, nemoći, bijesa, kao i neminovno pitanje – zašto je tako moralo da bude.

Malena Sofija bolovala je od akutne limfoblastne leukemije. Razboljela se sa samo četiri mjeseca. Bila je na liječenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Čupić” u Beogradu, gdje je primala terapiju kako bi što prije mogla otputovati na liječenje u SAD.

Na taj put nije uspjela da ode. Ipak, uspjela je u jednom – da ujedini cijelu Republiku Srpsku, BiH, region, ali i šire. Kada se saznalo da je za njeno liječenje u klinici u Baltimoru potrebno 270.000 dolara, granice su se izgubile. Pomoć je počela da pristiže sa svih strana.

Sofijine oči i osmijeh razoružali su i osvojili hiljade ljudi, koji su se bezrezervno odazvali pozivu da joj pomognu. Za nju su igrane utakmice, organizovane priredbe, predstave i koncerti. Ujedinila je mlade, stare, pa čak i političare.

Svi su se molili za Sofijino ozdravljenje, a njeno ime pomenuto je povodom Cvijeti i u jednoj crkvi u Češkoj.

Karavani humanosti obišli su mnoge gradove i opštine kako bi prikupili pomoć za njeno liječenje. Svi su radili složno i humanost je zablistala punim sjajem. Uprkos tome što je u kratkom roku prikupljen novac za prvi dio liječenja, djevojčica nije uspjela da dođe do spasonosne klinike “Džon Hopkins”. Njeno zdravstveno stanje je bilo veoma loše, zbog čega ljekari nisu mogli da je upute na tako dalek put.

Mali anđeo je pokazao da u mnogima od nas postoji ljudskost i dobrota na koju ne smijemo zaboraviti ni sada, kada Sofija više nije sa nama.

Telegram saučešća

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je porodici Mićević telegram saučešća povodom smrti njihove djevojčice. Poruke saučešća porodici i rodbini juče su preplavile društvene mreže, ali i sve portale koji su objavili vijest da je malena Sofija preminula.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/otisao-andeo-koji-nas-je-ujedinio/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot