Banjaluka: Radojičić i Mataruga potpisali sporazum o saradnji

Objavljeno: 27. 4. 2017 u 14:12h

U Rektoratu banjalučkog Univerziteta, danas je potpisan sporazum o saradnji između Grada Banjaluke i Univerziteta u Banjaluci.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i rektor Milan Mataruga. Zajednički strateški cilj sporazuma je usmjeren ka unapređenju obrazovanja, kulture, nauke, inovacija, preduzetništva i ukupnog društvenog ambijenta u gradu.

Radojičić je nakon potpisivanja novinarima u Banjaluci rekao da će Grad i Univerzitet dogovarati kako da za uspješne studente Univerziteta dogovore praksu po uzoru na dobre primjere u nekim drugim gradovima kao što je Beograd.

“Banjaluka je grad mladih, a istovremeno je ponosna na svoj Unvierzitet. Pred nama je sada nova akcija u kojoj želimo da omogućimo obavljanje prakse u Gradskoj upravi. Postoje slične prakse u drugim lokalnim zajednicama, a mi smo dobar primjer vidjeli u Beogradu i to nam može biti ideja vodilja. Projekat prakse se ne odnosi samo na Gradsku upravu već i na cijeli javni sektor u lokalnom vlasništvu, a mi vjerujemo da će znanje i iskustvo naših studenata biti od koristi za Grad”, naglasio je Radojičić.

Mataruga je rekao da će Sporazum omogućiti studentima završnih godina banjalučkog Univerziteta da obavljaju praksu u Gradskoj upravi i gradskim institucijama, ustanovama i preduzećima.

“Prvi je mogućnost da studenti obavljaju praksu u Gradskoj upravi, pod nazivom „BL praksa“ i odnosi se na studente završnih godina Univeziteta. Drugi segment je da gradonačelnik i Gradska uprava prepoznaju najbolje studente i žele im ponuditi posao, i treće –  Univerzitet nudi, a Gradska uprava prepoznaje najkvalitetnije naučnike, istraživače i zaposlene Univerziteta, koji će kroz ovaj sporazum imati mogućnost da, zajedno sa Gradskom upravom, formiraju timove za realizaciju projekata od strateškog značaja za grad”, naveo je Mataruga.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-radojicic-i-mataruga-potpisali-sporazum-o-saradnji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])