Banjaluka dobija prvo solarno drvo u centru grada

Objavljeno: 27. 4. 2017 u 22:01h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktorica kompanije Telemax Arijana Maksimčuk potpisali su danas ugovor o darivanju solarnog drveta ove kompanije Gradu.

Potpisivanjem ovog ugovora zvanično je počela realizacija projekta izgradnje i doniranja prvog energetski efikasnog rješenja ovakve vrste.

Uručivanjem ručno izrađene replike solarnog drveta gradonačelniku Radojičiću na simboličan način je ozvaničen početak saradnje kompanije TELEMAX i grada Banjaluka, što predstavlja jedan u nizu projekata u sklopu partnerstva koje su gradske vlasti ponudile društvenom odgovornim kompanijama.

„Zahvaljujem se kompaniji Telemax koja se priključila raznim akcijama koje grad sprovodi. Jedan od naših ciljeva je da imamo uredan, zeleni grad sa uređenim ulicama, alejama, parkovima, dječijim igralištima, sportsko-rekreativnim zonama, a u takvu viziju grada odlično se uklapa solarno drvo. Nadam se da ćemo mjesto za njega naći u šetališnoj zoni u centru grada“ rekao je Radojičić dodajući da će se šetališna zona u centru uskoro dodatno sređivati.

Direktorica TELEMAX – a Arijana Maksimčuk istakla je čvrstu opredjeljenost ove kompanije u pogledu kreiranja inovativnih i ekološki efikasnih rješenja.

„Solarno drvo transformiše solarnu energiju u električnu što će građanima i turistima omogućiti punjenje baterija mobilnih telefona i ostalih pametnih uređaja u centru grada. Pored ove praktične primjene želja nam je da podignemo svijest građana o obnovljivim izvorima energije kao potencijal koji se ne koristi dovoljno. TELEMAX će, kao i do sada , nastojati da Banjaluci donese budućnost danas“ rekla je Arijana Maksimčuk, direktorica kompanije Telemax.

Predstavnici TELEMAX – a očekuju da projekat bude u potpunosti realizovan najviše mjesec dana od trenutka odobrenja lokacije po urbanističkom planu od strane gradskih vlasti.

Solarno drvo predstavlja metalnu konstrukciju koja izgledom podsjeća na stablo sa granama na čijim vrhovima se nalaze solarni paneli koji će, koristeći sunčevu energiju, proizvoditi energiju koja će se dalje koristiti za punjenje baterija mobilnih telefona, tableta, prenosivih računara i multimedijalnih uređaja solarnom energijom.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-dobija-prvo-solarno-drvo-u-centru-grada/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot