Policija u Domu penzionera Banjaluka zbog privrednog kriminala

Objavljeno: 26. 4. 2017 u 15:57h

Pripadnici kriminalističke policije Banjaluka, u ponedjeljak su pretresli prostorije Doma penzionera, nezvanično, zbog prijava da je pravnica te ustanove falsifikovala dokumenta.

“Pretres je izveden po naredbi Osnovnog suda Banjaluka, uz saglasnost dežurnog tužioca i tom prilikom izuzet je računar, koji će biti poslat na vještačenje, a u cilju dokazivanja iz oblasti privrednog kriminaliteta”, potvrdila je portparol Centra javne bezbednosti Banjaluka, Marija Markanović.

Upućeni u ovaj slučaj tvrde da je pravnica, Zorica Milinković, falsifikovala dokumenta, između ostalog, izdavala lažne potvrde o volontiranju u Domu i to u vrijeme kada ustanova nije ni radila.

Ustanova za koju se vezuju brojne afere i neregularnosti, tako je ponovo dospjela u žižu javnosti.

Naime, za Dom penzionera se od njegovog osnivanja vezuju uglavnom negativne priče, radnici su nezadovoljni zbog „nezakonitog pokušaja smanjivanja plata“, a kruže priče i kako je Dom „leglo nepotizma“.

Ekipa “EuroBlica” posjetila je juče ovu ustanovu u Obilićevu, a kratak komentar dala je upravo pravnica, Zorica Milinović, koja za sve negativne priče, sumnjiči, nezadovoljne radnike.

“Možemo izjaviti da ova ustanova dobro funkcioniše, da radnici imaju uredne plate, uredne doprinose i naknade po raznim osnovama. Naravno da se dešava problem od strane neradnika u Domu, koji žele da naprave probleme sa nekakvim anonimnim, krivičnim prijavama. MUP to istražuje, neka istraže do kraja, sve je uredu”, rekla je ona, tvrdeći i da zna otkuda nama informacije da je policija u ponedjeljak bila u Domu.

Direktor, Đuro Crnomarković, trenutno je na godišnjem odmoru, a u telefonskom razgovoru rekao je da nije najbolje upoznat sa detaljima.

“Šta ja znam, neka utvrde nadležni. Izuzeti su računari iz finansijsko- računovodstvene službe, u vezi neke potvrde, nemam pojma, nije to ni bilo u vreme mog mandata”, izjavio je za „EuroBlic“ Crnomarković i potvrdio da pravnica u Domu radi od osnivanja te ustanove 2012. godine.

Upućeni u rad i poslovanje ove ustanove, sa kojima smo razgovarali, ističu da odgovorni u Domu „vode tu ustanovu u propast, iako se u javnosti hvale da posluju pozitivno“.

Za pravnicu tvrde da je na toj funkciji radila, iako nije imala diplomu, te da je tek u međuvremenu završila privatni fakultet.

Dom obilazila i inspekcija

Podsjetimo, Dom penzionera nedavno je obilazila i republička inspekcija rada, na zahtjev Sindikalne organizacije Doma.

Radnici su se žalili da je rukovodstvo ustanove donijelo novi Pravilnik o radu, po kojem, se većini zaposlenih smanjuje plata.

Inspekcija je utvrdila da su primjedbe radnika opravdane, te naložila poslodavcu da donese Pravilnik u skladu sa zakonom. Dom se, kako saznajemo, žalio drugostepenom organu na ovu odluku.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/policija-u-domu-penzionera-banjaluka-zbog-privrednog-kriminala/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot