Građani Banjaluke pale svijeće za malu Sofiju

Objavljeno: 26. 4. 2017 u 20:58h

Građani Banjaluke okupljaju se večeras ispred hrama Hrista Spasitelja u ovom gradu i pale svijeće za trogodišnju sugrađanku Sofiju Mićević, koja je jutros preminula u Beogradu.

Građani su se spontano okupili nakon poziva putem društvenih mreža kako bi odali počast maloj Sofiji koja je izgubila tešku bitku za život.

Nekolicina građana je zapalila svijeće i ostavila ih u obliku srca na platou ispred Hrama.

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” saopštila je danas da je srce male Sofije prestalo da kuca što je rastužilo Republiku Srpsku i region.

“Jutros u devet časova stalo je srce velikog borca, junaka koji je vodio nevjerovatne bitke, a zajedno s ovim srcem stalo je srce svih volontera, svih ljudi koji su gledali prema Beogradu zadnjih mjesec dana s nadom i vjerom. Naše Sofije više nema”, saopšteno je danas iz Humanitarne organizacije “Budimo ljudi”.

Ipak, iako nas je napustila, trogodišnja Sofija je uspjela ono što mnogi nisu – ujedinila je ljude sa naših prostora.

U posljednjih nekoliko mjeseci organizovale su se različite humanitrane akcije u cilju prikupljanja novčane pomoći za njen odlaza u SAD na operaciju. U rekordnom roku prikupljeno je 485.987 KM za prvi dio liječenja u klinici “Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru. U akciju su se uključili skoro svi: institucije, građani, organizacije, udruženja. Iz Kabineta Predsjednika RS uplaćeno ju 20.000 dolara, a iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koji je finansirao troškove liječenja u Srbiji, dodatno su uplatili 200.000 KM za njeno liječenje u Baltimoru.

Međutim, Sofija nikad nije otišla u Ameriku. Umjesto toga, otišla je na neko bolje mjesto.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradani-banjaluke-pale-svijece-za-malu-sofiju/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot