Prijem za učenike i profesore iz Gimnazije iz Kajzerslauterna

Objavljeno: 25. 4. 2017 u 18:32h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas delegaciju učenika i profesora iz Gimnazije „Hajnrih Hajne“ iz partnerskog grada Kajzerslautern i njihove domaćine iz banjalučke Gimnazije.

Gradonačelnik je poželio dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo što saradnja gradova nije ostala samo na nivou administracija.

“Ovdje se realizuje saradnja na nivou srednjih škola i u vezi je sa konkretnim projektima. Gosti iz Njemačke će tokom boravka ovdje imati priliku da obiđu ne samo Gimnaziju, već i ljepote našeg grada” – kazao je gradonačelnik Radojičić.

On je podsjetio da dva grada sarađuju od 2003. godine, kada je potpisan sporazum o partnerstvu.

Inače, učenici dvije gimnazije rade na zajedničkom projektu u okviru kojeg će biti izrađena dva 3D štampača, od kojih jedan treba da ostane u Banjaluci.

Prema riječima profesorice Suzane Šefler Hausbrand, projekat finsira njemački Telekom i Grad Kajzerslautern.

“U nastavku projekta, planirano je da 15 banjalučkih gimnazijalaca u junu ove godine budu gosti naše Gimanzije u Kajzerslauternu” – zaključila je profesorica Šefler Hausbrand.

Izvor: Banjaluka.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prijem-za-ucenike-i-profesore-iz-gimnazije-iz-kajzerslauterna/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot