Banjalučka tržnica: Kupe po 200 grama graha i glavicu luka

Objavljeno: 25. 4. 2017 u 20:57h

Sve je manje kupaca koji kupuju voće i povrće na kilogram, a sve više onih koji na tržnici pazare jednu glavicu luka i 200 grama graha samo da naprave ručak, kažu prodavači.

“Besparica i kriza se odražavaju i na nas trgovce i na kupce. Sve je više onih koji dođu samo da vide kolike su cijene, pa ako slučajno nalete na nešto jeftino  onda to i kupe”, kaže Milka LjubojaVujinović, jedna od prodavačica na tržnici.

Sličnog mišljenja su i ostali prodavci za tezgama, koji ističu da se nekad kupovalo po dva i tri kilograma voća i povrća, a sad jedva jedan.

“Banane i jabuke uglavnom kupuju na kilogram, ali ima i onih koji kupe po jednu jabuku, narandžu i dvatri limuna”, kazala je jedna prodavačica voća.

Prodavačica povrća na tržnici ističe da je svake godine zbog loše materijalne situacije sve manje kupaca.

Dodaje da manje gramaže, odnosno po nekoliko voćaka ili povrće na komad najčešće kupuju penzioneri.

“I kod mene je sve manje kupaca koji pazare na kilogram. Često se desi da kupe po dvije tikvice, dvije-tri mrkve ili tri krastavca”, kaže ona.

Dodaje da se jedino krompir uvijek kupuje na kilogram i više, a da luk pazare po glavicudvije iako kilogram košta jednu marku.

“Na veće količine kupuje se samo pred praznike i pred slave jer tada trebaju veću količinu. I vikendom ima malo više kupaca, ali sve više je onih koji samo razgledaju i kupe samo ako je nešto jeftinije”, istakla je ona.

Penzioner Jovo V. kaže da kupuje onoliko koliko mu penzija dozvoljava, ali da je to obično u manjim količinama jer su njegova primanja jedva dovoljna za lijekove i kupovinu osnovnih namirnica.

“Kad dobijem penziju kupim ponekad i kilogram nekog voća ili povrća, ali najčešće kupim samo malo jer mi je toliko i potrebno”, kaže Jovo V.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucka-trznica-kupe-po-200-grama-graha-i-glavicu-luka/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot