Banjalučanka spojila (ne)spojivo: Za klavirom nježni virtuoz, u teretani snažna lavica (Foto)

Objavljeno: 25. 4. 2017 u 16:13h

Za klavirom je romantična, u teretani snažna, na motoru – neustrašiva. Banjalučanka Maja Regodić uspjela je da spoji muziku, fitnes i brzu vožnju u savršen izvor pozitivne energije i vedrog raspoloženja kojim plijeni pažnju gdje god da se pojavi.

Podrška i vječita inspiracija su joj ćerke Katarina (8) i Ksenija (6) i suprug Milan. Za Maju je smisao života oduvijek bio u umjetnosti i kretanju.Upravo ta premisa je bila razlog što je od malena išla u dvije osnovne škole “običnu” i muzičku, završila dvije srednje banjalučku Gimnaziju i Srednju muzičku školu, te bila prvak na svim republičkim i tada saveznim takmičenjima muzičkih škola.

Završila je Akademiju umjetnosti u Banjaluci – odsjek za klavir u roku, s prosjekom devet. Magistrirala je u 25 godini.

Skoro deset godina radi na Akademiji umjetnosti kao viši umjetnički saradnik, ali i kao fitnes trener.

“Paralelno sa umjetničkim životom, redovno sam bila član najboljih banjalučkih teretana. Dobro sam shvatala principe na kojima funkcioniše naše tijelo. Iz dana u dan predano i odgovorno sam istraživala literaturu, a kasnije sve pretvarala u praksu. Naučila sam anatomiju tijela, koji mišići se staraju za koji pokret, koji zalogaj će gdje da se plasira, koji je najučinkovitiji trening, kako stalno da osjećam euforiju, sreću i energiju”, priča za “EuroBlic” Maja.

Njeno uvijek dobro raspoloženje počela je da primjećuje okolina, pa su je djevojke i momci sve češće pitali za savjete u vezi vježbanja i ishrane.

“Tako sam u večernjim satima počela da vodim svoj prvi fitnes klub u u Laktašima. Dala sam mu ime “Tutta Forza” što znači punom parom”, dodaje Maja.

Danas uspješno radi u tri kluba u Banjaluci, Trnu i Laktašima i ima preko dvjesto članova.

“Ja sam kao dobra vila, jer ljudima preko muzike i fitnesa poklanjam sreću i zadovoljstvo”, ističe ova svestrana Banjalučanka.

Na pitanje kako je spojila dvije dijametralno suprotne stvari – klavir i tegove, odgovor je – disciplina, vježba, predanost i ljubav.

“Klavir sviram u sredini dana, kad sam na fakultetu sa studentima i kolegama profesorima ili u kasnim noćnim časovima. Odnedavno rekreativno trčim sa sjajnim atletičarima atletskog kluba “Banjaluka”, tako da na kraju sedmice imam najmanje 12 vlastitih treninga. Subotom uvijek odmaram”, kaže Maja.

Među prvima je polagala ispit za međunarodnu licencu i zavedena je i u evropskom registru fitnes trenera i savjetnika za ishranu, što znači da može kao trener raditi u bilo kojoj evropskoj državi.

“U slobodno vrijeme suprug i ja vozimo motore. Već deset godina svaki dan pijemo kafu u isto vrijeme. Ako ste se zapitali kako sve stižem, treba da znate da nerijetko spavam pet, šest sati, serije, dnevnike, političke magazine prezirem, televizor ne gledam uopšte. Dobre filmove pratim u kinu. Nađe se i vremena da s ljubavlju pročitam i dobru knjigu”, otkriva nam Maja.

Magični troguao za savršeno tijelo

Pravilno i redovno vježbanje, izbalansirana ishrana i planiran odmor čine magični trougao za zdrav život i savršeno tijelo kaže Maja.

“Moji treninzi su za one koji žele da žive zdravim životom, istope masne naslage, definišu tijelo i poprave kondiciju i energiju”, ističe Maja koja je mnogim Banjalučankama pomogla da oblikuju savršeno tijelo.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Banjalučanka spojila (ne)spojivo: Za klavirom nježni virtuoz, u teretani snažna lavica (Foto)

  1. Darija

    Bravo

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-spojila-nespojivo-za-klavirom-njezni-virtuoz-u-teretani-snazna-lavica-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot