Zatrpani putevi zatvorili škole i zarobili mještane na Manjači

Objavljeno: 21. 4. 2017 u 12:11h

Snijeg koji je na pojedinim mjestima prešao 70 centimetara juče je zatvorio škole na Manjači i u Krupi na Vrbasu, skratio autobuske linije a lokalnom stanovništvu najviše su zasmetali neprohodni putevi zbog kojih su bili odsječeni od svijeta.

“Ovako nije bilo ni zimus. Snijeg je cijelu noć padao a nošen jakim vjetrom stvoreni su smetovi. Tražili smo od zimskih službi da nam se razgrne snijeg jer smo zarobljeni i ne može nikuda. Ovo je elementarna nepogoda. I struje je zbog kvarova više puta nestajalo. Djeca nisu išla na nastavu ni ona u Stričićima ni u Pavićima”, rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići Zlatko Sladojević.

Dodaje da je riječ o vanrednoj situaciji i da je trebalo očistiti puteve i prema zaseocima.

“Ne daj bože nekog da zaboli nešto ne može ni do doktora. Komšija je juče trebalo da odveze hranu za stoku u Dobrnju. Izašao je iz garaže traktorom i zaglavio se u snijeg. Nema šanse da se igdje makne. Ne pamtim ovakav april”,  ispričao je Sladojević.

Da su putevi neprohodni potvrdila je i direktor škole “Vojislav Ilić”, u Krupi na Vrbasu Rajka Čajić.

“Nije bilo nastave u školi zbog problema sa prevozom učenika,  tačnije neprohodnih puteva, koji su đake spriječili da dođu u školu”, kazala je Čajićeva.

V.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, rekao je da su prioritet čišćenja oni putni pravci na kojima se odvija autobuski saobraćaj.

“Imamo pozive predstavnika mjesnih zajednica i mještana prigradskih naselja da se očiste i sporedni putevi koji nisu u programu rada zimske službe ali nismo u mogućnosti da im izađemo u susret. Apelujem da nas razumiju da zbog troškova i operative ne možemo da se angažujemo na sporednim putevima. Najavljeno je da bi već sutra temperature trebalo da bude iznad deset stepeni tako da će doći do topljenja snijega ali naša obaveza je da obezbijedimo nesmetano i bezbjedno saobraćanje linijskog prevoza putnika”, kazao je Sandić.

Dodaje da će ekipe biti spremne da i danas izađu na teren ukoliko bude bilo potrebe.

Autobuske linije

Slaviša Sandić je rekao da je ovih dana bilo poteškoća u prevozu putnika na više putnih pravaca.

“Autobuska linija za Stričiće je skraćena do Lokvara. Bilo je problema i na pravcu za Agino Selo a u srijedu je jedan autobus u kojem nije bilo putnika sletio sa puta. U mjesnim zajednicama Rekavice jedan i dva je takođe bilo poteškoća. Sve ekipe zimskih službi su na terenu i očekujemo da se glavni koridori pročiste”, rekao je Sandić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zatrpani-putevi-zatvorili-skole-i-zarobili-mjestane-na-manjaci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])