Stigli dinosaurusi, šta ćete još vidjeti za Dan grada

Objavljeno: 21. 4. 2017 u 21:00h

Još malo pa će biti spremni i banjalučki dinosaurusi. Ne, nije greška. Postavljeni su na Kastelu i biće dio obilježavanja 22 aprila, Dana grada. I ne samo to. Radi se na sve strane.

Obilježavanju Dana grada posebno su se obradovali u banjalučkom naselju Obilićevo. Obnovljene su im prostorije mjesne zajednice. Prvi čovjek grada tvrdi da je to samo početak.

“U planu je ove godine da konačno spojimo istočni tranzit, ušlo je u godišnji plan Puteva Republike Srpske. To je dugogodišnja banjalučka priča o istočnom tranzitu i prekidu na jednoj dionici zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Pregovaramo sa nekoliko kompanija o jednom ili dva dječja igrališta na području ovih mjesnih zajednica”, kaže Igor radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

“To će sigurno dati jedan novi podsticaj i podstrek za dalji bolji rad članovima Savjeta MZ i kolegama, stručnim saradnicima koji su tu, jer ovo su sigurno adekvatne prostorije za jednu mjesnu zajednicu”, rekao je Oliver Gačić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obilićevo 1.

Obradovali su se i u Boriku, i to oni najmlađi. Tamo je otvoreno novo igralište. Već večeras biće i koncerata, a tek sutra slijedi prava zabava uz mnoštvo sadržaja. Od jutra do večeri, Banjalučani će moći da biraju – od izložbi, kotlićijade do duvačkog kvinteta i “Rok simfonije”. Posebno interesantna je postavka dinosaurusa koja je već stigla iz Beograda.

Građani koje smo anketirali ne kriju radoznalost.

“Došli smo prije samog otvaranja da malo pogledamo, pošto njega to živo interesuje”, kaže bračni par sa djetetom..

“Fantastično izgleda, po prvi put nešto novo u Banjaluci, lijepo za vidjeti. Imaju djeca šta da gledaju”, smatra drugi građanin.

Izrada 25 dinosaurusa trajala je dvije godine. Za sada je najpoznatiji T – Rex, dugačak 14 metara, visok oko četiri metra.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stigli-dinosaurusi-sta-cete-jos-vidjeti-za-dan-grada/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])