IEE gradi novu toplanu u Banjaluci?

Objavljeno: 21. 4. 2017 u 09:25h

Kompanija IEE nosilac je jedine kompletne ponude koja je pristigla na javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju nove toplane.

Komisija za izbor strateškog partnera radi izgradnje i finansiranja novog postrojenja “Toplane” otvorila je juče ponude zainteresovanih kompanija koje su se prijavile na javni poziv za izbor strateškog partnera.

Utvrdili su da je nosilac jedine potpune ponude kompanija IEE za energetiku i ekologiju, s tim da je ova firma u ponudi navela da bi autorizovani podizvođači u projektu bile kompanije “Elnos grupa” Banjaluka, “Radis” Istočno Sarajevo, “Odžačar kotloremont” Beograd, Institut za građevinarstvo Banjaluka, EMT Brčko, te da je “Petrol” Ljubljana autorizovani savjetnik konsultant.

Igor Radojičić, gradonačelnik, rekao je da je zadovoljan onim što je vidio, da je nosilac ponude podnio obimnu dokumentaciju te da komisija radi na pregledu.

“Radi se o onome što smo tražili u ponudi za gradnju nove toplane na biomasu, kapaciteta od minimalno 50 megavata, procijenjena investicija od oko 30 miliona KM sa učešćem grada ispod 49 odsto, sve ostale detalje utvrdiće formirana komisija”, kazao je Radojičić.

Dodao je da su, pored ove ponude, došla još tri pisma i to od jedne kompanije iz Slovenije, jedne iz Srbije i jedne iz Litvanije, koje su izrazile interesovanje, ali nisu poslale nikakvu prateću dokumentaciju.

“Komisija dalje utvrđuje sve detalje ove pristigle kompletne ponude i kada završi taj posao, moći će podnijeti kompletan izvještaj”, dodao je Radojičić.

Nosilac ponude IEE obavezuje se da će novo postrojenje, koje bi bilo pored sadašnje “Toplane”, izgraditi za sedam i po mjeseci od ulaska u fazu izgradnje. Prema njihovom prijedlogu, logistički centar biomase bio bi u skladištu od 15.000 metara kvadratnih u krugu Poslovne zone “Incel”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/iee-gradi-novu-toplanu-u-banjaluci/||claudebot