Svijet dinosaurusa stigao na Kastel

Objavljeno: 20. 4. 2017 u 12:38h

Dio izložbenih eksponata “Svijeta dinosaurusa”, među kojima je i pet metara visoka i 13 metara dugačka figura tiranosaurusa reksa, stigao je juče na tvrđavu Kastel, gdje će biti prva lokacija ove izložbe.

Očekuje se da svih 28 figura dinosaurusa različitih veličina u toku današnjeg dana stignu u grad. Ova svojevrsna istorijska postavka će u naredna oko dva i po mjeseca prvo biti na Kastelu, a nakon toga se izložba seli u Vodeni park “Akvana”, gdje će ostati do oktobra.

“Iako će u sklopu Dana grada bi održano oko 50 kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, sudeći prema reakcijama građana ova izložba je privukla najviše pažnje, a najmlađi joj se najviše raduju”, kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je juče među prvima došao na Kastel da razgleda pristigle eksponate.

Radojičić je obišao radove u bivšem Šoping centru, koji će biti vraćen u prvobitnu svrhu – sportsku dvoranu.

“Trenutno se uklanja dio konstrukcije kako bi se moglo utvrditi u kakvom je stanju i koliko novca će biti potrebno za rekonstrukciju. Kroz rebalans budžeta grada nastojaćemo da obezbijedimo potrebna sredstva. Grad bi do kraja godine  trebalo da dobije novu sportsku dvoranu”, kazao je Radojičić.

Najavio je da će u petak u Poslovnoj zoni u Ramićima predstaviti projekat koji grad radi sa USAID-om.

“Podržaćemo uređenje infrastrukture, a cilj je razvoj industrije i stvaranje radnih mjesta”, kazao je Radojičić.

Istakao je da će danas otvoriti jednu kompletnu ponudu za izgradnju nove toplane.

“Pored toga, došla su i dva pisma dvije slovenačke kompanije koje su izrazile interesovanje za toplanu. Ako sve bude uspješno, u maju možemo početi pregovore sa potencijalnim partnerima, a od 1. juna da počnemo graditi novo postrojenje na biomasu”, kazao je Radojičić.

Najavio je da grad preuzima organizaciju “Kočićevog zbora”, koju su ranijih godina radile nevladine organizacije.

“Osim toga, uradićemo i brendiranja grada, odnosno  utvrditi šta su to simboli grada i ne mislim samo na tvrđavu Kastel ili kesten, već i na manifestacije kao što je “Demofest”, a cilj je razvoj turizma”, precizirao je Radojičić.

Prijem

Igor Radojičić je juče upriličio prijem za predstavnike medija na kojem je rekao da je cilj Gradske uprave u kontaktu sa medijima objektivno informisanje javnosti, bez obzira na to da li su okolnosti dobre ili loše.

“Hvala svima na dosadašnjoj saradnji  i nadam se da će ona biti uspješna i u narednom periodu”, kazao je Radojičić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/svijet-dinosaurusa-stigao-na-kastel/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])