Gradonačelnik: Za pripremne radove za sportsku halu 45.000 KM

Objavljeno: 19. 4. 2017 u 17:00h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je danas lokaciju u nekadašnjem “Šoping centru”, gdje su u toku pripremni radovi za izgradnju sportske hale, za šta je do sada izdvojeno oko 45.000 KM.

Radojičić se prilikom posjete uvjerio da radovi u prvoj fazi teku prema planu, te da je u toku izrada projekta za novu sportsku dvoranu.

“Očekujem da bismo prijedlogom rebalansa budžeta, kada završimo projekat refinansiranja gradskog duga, mogli da obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo ušli u izgradnju dvorane”, rekao je Radojičić novinarima.

On je izrazio nadu da će sportska dvorana, pod optimalnim uslovima, biti završena do kraja ove godine. Radojičić je dodao i da je finansijska konstrukcija u fazi procjene.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da je za pripremne radove izdvojeno 45.000 KM, te da će kasnije biti urađena procjena koliko će sredstava biti neprohodno da bi se izgradila sportska hala.

On je naglasio da će to biti multifunkcionalna hala za sve dvoranske sportove.

Radojičić je danas obišao i replike dinosaurusa, koje će biti postavljene u okviru zabavno-tematskog parka “Svijet dinosaurusa” na tvrđavi Kastel.

Ovaj park će biti otvoren u subotu, 22. aprila, povodom obilježavanja Dana grada i na Kastelu će biti postavljen do polovine jula, kada će biti premješten u prostor vodenog parka “Akvana”, gdje će ostati do polovine oktobra.

U banjalučkoj Gradskoj upravi ističu da je riječ o vjernim replikama dinosaurusa, te da očekuju veliki broj posjetilaca iz regije i okruženja.

Najzanimljivija će biti replika tiranosaurusa duga 16 metara.

Ovaj park prethodno je bio postavljen na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan i Adi ciganliji, gdje je privukao veliki broj posjetilaca.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-za-pripremne-radove-za-sportsku-halu-45-000-km/||claudebot