Gradonačelnik Banjaluke: Za novu toplanu od dvije ponude jedna potpuna

Objavljeno: 19. 4. 2017 u 09:24h

Na javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju nove toplane za sada su stigle dvije ponude potencijalnih investitora od kojih jedna nije potpuna.

Izjavio je to juče gradonačelnik Igor Radojičić na svečanosti dodjele priznanja najboljem vatrogascu u Vatrogasnom domu u Dervišima.

Dodao je da pretpostavlja da je jedna ponuda kompletna, ali nije precizirao ko ju je dostavio, jer još nije otvorena.

“Druga je samo dopis zajedničke grupacije iz Slovenije i Srbije, koja nas obavještava da je zainteresovana za ovaj projekat, ali da ne može na vrijeme predati kompletnu dokumentaciju. Sačekaćemo da istekne rok za dostavu pošte, možda u tom periodu stigne dopuna ili eventualno još neka ponuda. U toku ove sedmice otvorićemo ponude i ući u pregovore sa potencijalnim investitorima”, rekao je Radojičić.

Napomenuo je da pregovori uključuju osnivanje novog privrednog društva i izgradnju postrojenja na drvnu sječku.

“Vjerujemo da do početka iduće grijne sezone možemo završiti taj proces. Ukoliko maj iskoristimo za pregovore sa potencijalnim partnerima, nakon 1. juna mogli bi postojati uslovi za gradnju”, kazao je Radojičić.

Naveo je da grad treba da obezbijedi novac za učešće u realizaciji ovog projekta, što bi, kako je rekao, prema procjenama, trebalo da iznosi od deset do 15 miliona KM.

Radojičić je povodom Dana grada uručio priznanje najboljem vatrogascu u 2016. godini Ostoji Vukoviću.

“Nakon poplava 2014. godine porasla je svijest da je potrebno bolje opremiti sve službe koje se bave borbom protiv elementarnih nepogoda, a među njima i vatrogasce. Naša jedinica je dobro opremljena i spremna je da interveniše u svakom trenutku”, naveo je Radojičić.

Ostoja Vuković je rekao da je vatrogasac od 1983. godine.

“Učestvovao sam u gotovo svim velikim intervencijama jedinice u protekle tri decenije, ali najteža je sigurno bila kada sam spasavao dijete kojem su vrata lifta uhvatila ruke”, rekao je Vuković.

Kazao je da je posao vatrogasca veoma stresan, ali da se radi o humanom poslu.

“Nema većeg zadovoljstva nego kada znate da ste nekome spasili život i pomogli da bude ugašen požar”, rekao je Vuković.

ZIBL

Igor Radojičić je rekao da je Zavod za izgradnju Banjaluka (ZIBL) izgubio mjesto na tržištu kada je u pitanju projektovanje i nadzor.

“Pored toga i one poslove koje im je grad povjeravao rade sa dosta poteškoća. Formiran je tim za restrukturiranje ove firme u čiji je rad uključen i plan da dio zgrade koju ZIBL ne koristi bude prodat “Vodovodu”. Sljedeći korak je nova unutrašnja organizacija, smanjenje broja zaposlenih i promjena djelatnosti ZIBL-a”, naveo je Radojičić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-banjaluke-za-novu-toplanu-od-dvije-ponude-jedna-potpuna/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])