Banjaluka: Najmlađi prvi čestitali gradu njegov dan

Objavljeno: 19. 4. 2017 u 12:59h

Mališani iz Centra za predškolsko vaspitanje igrom i pjesmom juče su prvi čestitali gradu njegov dan, 22. april. Manifestacijom “Najmlađi voljenom gradu” koja je održana u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” otvoreno je obilježavanje 72 godine od oslobođenja Banjaluke u Drugom svjetskom ratu.

Popularni Staklenac bio je premali da prime sve one koji su došli da vide djecu u šarolikim kostimima, ples, kolo  i scene iz kultnog filma “Briljantin”. Na otvaranju manifestacije djeca iz svih gradskih vrtića su zapjevala u jedinstvenom horu.

“Ova priredba je čestitka najmlađih svom gradu. Mališani su pokazali talenat za igru, pjesmu, recitaciju…  Izuzetno mi je drago što što je ovom manifestacijom počela proslava 22. aprila. Djeca iz našeg centar su više od deset godina aktivni učesnici svečanosti koje se održavaju povodom Dana grada”, rekla je direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović.

Većina mališana bila je radosna zbog nastupa i dosta su pričala koliko vole Banjaluku. Za sve svoje tačke bili su nagrađeni gromoglasnim aplauzima.

“Naš grad je lijep, posebno Vrbas i tvrđava Kastel. Volim  da se igram u parkovima. U čast grada izveli smo kolo bojarku koje smo dugo pripremali”, kazao je Danilo Kajiš iz vrtića “Naša djeca”.

Bilo je i onih koji svoj grad vole iz nekih drugih razloga.

“Ima puno lijepih djevojčica i dosta mjesta za igranje. Naš grad je stvarno lijep. Kada se vozim u autu, volim da gledam kroz prozor i vidim razne zgrade, one staklene velike mi se naviše sviđaju”, rekao je petogodišnji Andrija Vidičak.

U programa je odigrana i predstava “Škola za pačiće” u izvođenju Dječijeg pozorišta RS, kao i radionice “Brejk dens” i “Izrada maski” u organizaciji udruženja građana “Zdravo da ste”.

Igre 26. aprila

Druge predškolske igre koje su trebalo da budu održane danas, u organizaciji Atletskog kluba Banjaluka i Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, pomjerene su zbog loših vremenskih uslova za srijedu, 26. april.

“Na tom takmičenju učestvovaće predškolske ustanove sa teritorije grada a mališani će se takmičiti u kategorijama poligon i štafeta”, saopštili su iz Gradske uprave.

Ova manifestacija održava se u okviru proslave Dana grada.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-najmladi-prvi-cestitali-gradu-njegov-dan/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot