Domove koriste radnim danom i najviše dva sata

Objavljeno: 15. 4. 2017 u 16:16h

Društveni domovi na teritoriji grada mogu da budu korišćeni kroz ugovor o zakupu ili uz jednokratnu dozvolu grada i to samo radnim danima ne duže od dva sata.

Potvrdili su to u Odjeljenju za opštu upravu, koje je zaduženo za upravljanje ovim objektima, odnosno sprovođenje ovih pravila.

“Svi društveni domovi se koriste pod istim uslovima i to uz jednokratnu dozvolu ili na osnovu odluke Skupštine grada te ugovora o zakupu” – kazali su u ovom odjeljenju.

Kako su pojasnili, dozvola za jednokratno korišćenje može biti izdata u toku radnog dana, od osam, a najkasnije do 20 časova.

“U takvim situacijama prostor se može koristiti najviše dva sata i to za održavanje sastanaka boračkih organizacija, RVI, porodica poginulih boraca te udruženja građana. Korišćenje prostora u privatne svrhe ili za druge potrebe, osim navedenih, nije dozvoljeno” – naveli su u ovom odjeljenju.

Kazali su da na području grada ima 12 društvenih domova.

“Od toga su u potpunoj upotrebi društveni domovi u Bronzanom Majdanu, Piskavici, Verićima, Potkozarju i Zalužanima, a u djelimičnoj u Debeljacima, Rekavicama jedan i u Saračici” – rekli su u ovom odjeljenju.

Kažu da se ne koriste domovi u Dragočaju, Rosuljama, Prijakovcima i Mišinom Hanu, zato što su objekti devastirani i potrebna im je rekonstrukcija.

Predsjednik Savjeta MZ Piskavica Nenad Šibarević smatra da bi o korišćenju društvenih domova trebalo da odlučuju savjeti MZ u kojima se nalaze ti objekti.

“Za razliku od domova u nekim drugim mjesnim zajednicama ključ od našeg je u prostorijama mjesne zajednice i mi odlučujemo o tome za koje svrhe će biti upotrebljavan” – rekao je Šibarević.

Objasnio je da su bili primorani na taj korak, jer, kako kaže, nisu imali sagovornika u Gradskoj upravi sa kojim bi se mogli dogovoriti na koji način će ovaj objekat biti korišćen.

“Kada bi to funkcionisalo onako kako je načelnica, koja je zadužena za taj posao, zamislila, ne bismo nikada ništa mogli uraditi, jer bi objekat bio zaključan, a ključ u Gradskoj upravi” – kazao je Šibarević.

Kaže da u Društvenom domu u Piskavici sve funkcioniše te da se prostorije koriste za sastanke političkih partija, lovačkog i udruženja penzioneri te mjesnih boračkih organizacija i za vježbe kulturno-umjetničkog društva.

Piskavica

Društveni dom u Piskavici je u januaru imao problema zbog neplaćenih računa za struju od 3.182 KM.

“Jedan dio, tačnije prizemni dio Doma, koristi KUD “Piskavica”. Za njega je instalirano autonomno električno brojilo te pretpostavljamo da je riječ o dugu koji ovaj KUD nije izmirio. Drugi dio, tačnije spratni dio objekta, koristi se za rad mjesne kancelarije i mjesne zajednice Piskavica, gdje je instalirano posebno brojilo i mjesečna potrošnja električne energije se redovno plaća” – rekli su u ovom odjeljenju.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/domove-koriste-radnim-danom-i-najvise-dva-sata/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot