Banjalučkim sportistima uskoro na raspolaganju nova dvorana

Objavljeno: 14. 4. 2017 u 18:17h

Sanacija bivšeg Šoping – centra u centru Banjaluke počela je juče, a za uvodne radove grad je obezbjedio 40.000 KM, dok će kompletna sanacija objekta, prema procjenama, koštati oko 800.000 KM.

Inicijativu za preuređenje centra u sportsku dvoranu, prije nekoliko godina, podnijela je JU Sportski centar “Borik”, a prošle godine tražili su od grada da im na upravljanje budu predati objekti bivšeg “Šoping-centra”.

“Ovaj prostor je prvobitno i bio planiran za sportske i druge manifestacije i drago nam je što su počeli radovi. Nova dvorana će najviše obradovati brojne sportske klubove, jer se godinama muče sa terminima za treninge. Ovo je velika stvar i za grad, jer će se novim prostorom rasteretiti dvorana “Borik”, a naši sportisti će dobiti više termna i bolje uslove za treninge”- kaže Manojla Zrnić, direktor JU “Borik”.

Ovaj potez gradske uprave sa oduševljenjem su prihvatili  nekadašnji, ali i sadašnji sportisti.

“Često smo prinuđeni da zbog raznih sajmova ili nekih drugih manifestacija ne možemo trenirati u “Boriku,” dvorana u Obilićevu ne ispunjava uslove za sva takmičenja, dok u školskim salama, kao i onoj univerzitetskoj ne možemo da dobijemo termine koji nam odgovaraju. Zbog toga je gradu neophodan još jedan kvalitetan i dobro opremljen sportski objekat” – rekao je Bojan Božić, trener košarkaša “Borca”.

U novoj dvorani svoje mjesto trebalo bi da pronađu brojni sportisti najvećeg grada Srpske. Tako će se pod krovom dojučerašnjeg Šoping centra igrati rukometne, košarkaške i odbojkaške utakmice,  a dvorana će biti na raspolaganju i drugim sportovima.

“Najvažnije je da će sportisti našeg grada dobiti još jednu dvoranu, te očekujemo da će to biti još jedan doprinos razvoju sporta” –  rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Petar Bilčar, v.d. načelnika Odeljenja za komunalne poslove kaže da će se tačan iznos, potreban za izgradnju nove dvorane,  znati nakon što se očisti unutrašnjost i dok se vidi u kakvom stanju je objekat, posebno krov. Procjene govore da je to sad trenutno iznos od oko 800.000 KM. U narednom periodu, Gradska uprava će izvore za finansiranje nastavka izgradnje dvorane, a to će najvjerovatnije biti kroz refinasiranje gradskog duga.

Dvorana Gradonačelnik Igor Radojičić najavio je i izgradnju sportske dvorane Gimnazije i to vjerovatno kroz javno-privatno partnerstvo.

Da li će Banjaluka ove godine dobiti još jednu sportsku dvoranu, u Gradskoj upravi nisu mogli da precizraju. Njenom izgradnjom stvorili bi se uslovi za preuređenje stare dvorane u amfiteatar, biblioteku, laboratorije i druge, za đake i nastavnike, korisne prostorije. Nove protorije bile bi preduslov za formiranje najavljivanog sportskog odjeljenja u ovoj školi.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluckim-sportistima-uskoro-na-raspolaganju-nova-dvorana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])