Studenjak u Banjaluci dobija novu stolariju i toplu vodu

Objavljeno: 12. 4. 2017 u 17:02h

Stanari prvog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci uskoro će dobiti bolje uslove boravka, jer je počela dugoočekivana zamjena dotrajale stolarije, a problem sa nedostatkom tople vode postaće prošlost.

Boljim uslovima mogu se nadati i stanari drugog paviljona najvećeg studentskog kompleksa u RS, gdje se takođe trajno rješava problem sa vodom, a u planu je i postavljanje nove stolarije. Ugradnjom većeg bojlera paviljoni će biti odvojeni od menze, koja je za svoje potrebe trošila mnogo više tople vode nego stanari, koji su se zbog toga često kupali hladnom vodom.

Zagrijavanje prostorija fenom, postavljanje deka na prozore i tuširanje hladnom ili vodom zagrijanom u šerpci za stanare će ubuduće biti samo prošlost.

Direktor Studentskog centra Zoran Babić ističe da će zamjena stolarije na paviljonu jedan ovu ustanovu koštati oko 240.000 KM, a radovi su povjereni firmi “Novoteks” Banjaluka.

“Očekujem da bi zamjena stolarije trebalo da bude završena polovinom maja”, rekao je Babić.

Dodao je da sa starom stolarijom u zimu ne bi trebalo da uđu ni stanari drugog paviljona, jer bi zamjena u ovom objektu trebalo da počne čim bude urađen polugodišnji rebalans, da bi sagledali situaciji i znali sa koliko novca raspolažu.

“Daćemo sve od sebe da što više posla uradimo ove godine kada je riječ o sanaciji paviljona, a sve da bismo koliko-toliko poboljšali uslove za boravak stanara”, kazao je Babić.

Zamjena stolarije, koja je počela u ponedjeljak, obradovala je sve stanare, jer će prvi paviljon u posljednjih pola vijeka prvi put dobiti novi izgled.

Predsjednik Skupštine studenata centra Ljubiša Karlica zadovoljan je što su apeli stanara konačno urodili plodom, jer je situacija kada je riječ o uslovima u domu počela izmicati kontroli.

“Studenti su se prethodnih godina, s namjerom da zagriju sobu, snalazili na razne načine. Stolarija je bila toliko dotrajala da se toplota, uprkos grijalicama i toplim radijatorima, uopšte nije zadržavala u sobi”, rekao Karlica.

Dodao da će se potruditi da prije zime obnove i drugi paviljon.

Student Stefan Soldo, koji stanuje na petom spratu prvog paviljona, odakle je i počela zamjena stolarije, kaže da se radovi veoma brzo obavljaju.

“Radnici se na jednom spratu ne zadržavaju duže od dva dana. Nova stolarija će nam i te kako dobro doći, jer je stara, drvena bila u veoma lošem stanju”, rekao je Soldo.

Bolje uslove u domu sa nestrpljenjem čeka i stanarka drugog paviljona Dragana E. Ona kaže da i oni imaju obećanje od nadležnih da će po završetku prve zgrade i drugi paviljon takođe dobiti novu stolariju.

Staklo

Koliko je stara stolarija predstavljala opasnost za stanare studentskog doma najbolje potvrđuje primjer kada su prije manje od godinu dvije studentkinje za dlaku izbjegle tragediju.

Samo puka sreća ih je spasila od ozbiljnih povreda kada je na njih palo staklo sa prozora.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/studenjak-u-banjaluci-dobija-novu-stolariju-i-toplu-vodu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot