Banjaluka: Vatrogasac zgrnuo pare prodajom vode?!

Objavljeno: 31. 3. 2017 u 12:00h

Starješina banjalučke profesionalne vatrogasne jedinice osumnjičen da je neovlaštenom prodajom vode građanima u naseljima koji su imali problema sa vodosnabdijevanjem zaradio 363.800 KM.

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv Ž.V. (64) iz Banjaluke osumnjičenog da je kao starješina banjalučke profesionalne vatrogasne jedinice zloupotrijebio službeni položaj i neovlaštenom prodajom vode sebi pribavio imovinsku korist od 363.800 KM.

Ž.V. se sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine iskoristio svoj položaj i ovlašćenja i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice vršio prodaju vode građanima u naseljima koji su imali problema sa vodosnabdijevanjem, kao i drugim pravnim licima na području grada Banjaluke, iako nije imao nikakva ovlašćenja za prodaju vode, saopšteno je iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB).

Izvještaj protiv Ž.V. i Banjalučanina čiji su inicijali Ž.K. (63) danas su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli pripadnici CJB Banjaluka.

Lice Ž.K. se sumnjiči da je kao šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, propustio dužnost nadzora i kontrole nad radom starješine profesionalne vatrogasne jedinice Ž.V. čime je i nastupila šteta budžetu Grada Banjaluka.

Ž.V. je osumnjičen za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava dok je Ž.K. osumnjičen za nesavjestan rad u službi.

U namjeri prikrivanja nezakonitih radnji, Ž.V. je uništio finansijsku dokumentaciju o uplati vode, a nezakonitom prodajom vode pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od oko 363.800 KM.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-vatrogasac-zgrnuo-pare-prodajom-vode/||claudebot