Sofija putuje na liječenje u SAD: Potrebno još 540.000 dolara

Objavljeno: 28. 3. 2017 u 09:37h

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” sinoć je na svom Facebook profilu objavila informaciju da je za drugi dio liječenja trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke potrebno još 540.000 dolara.

“Idemo dalje! Nema stajanja! 540 000$ je naša misija da bi smo mogli proglasiti pobjedu! Dokazali smo da to možemo! Za 7 dana prikupljen je iznos za prvi dio liječenja, imuno terapiju koja treba da osposobi Sofijin organizam za ono sto slijedi. A to je transplantacija u Baltimoru. Položili smo svi skupa samo jedan kolokvij. Za cijeli ispit trebamo se još dobro namučiti. A nakon toga ćemo svi zajedno raditi na tome da se ovo više nikada ne desi”, napisali su članovi organizacije “Budimo ljudi”.

Oni su takođe naveli da će tražiti Sofijin zakon.

“Neka nam uvedu porez poput onog Fonda solidarnosti koji smo plaćali dve godine. Tražićemo način i zajedno se boriti za to, za svu djecu u Bosni i Hercegovini!”, navodi se u poruci Humanitarne organizacije “Budimo ljudi”.

Iznos od 270.000 dolara za prvi dio liječenja u Americi trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke, a koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, juče je prikupljen.

I institucije na nivou BiH rade na tome da država potpiše garanciju da trogodišnja djevojčica hitno ode na liječenje u Ameriku.

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH, rekao je juče da radi na što hitnijem odlasku Sofije na liječenje, te da će danas biti poznato više detalja.

Od ukupno 270.000 dolara, koliko je potrebno za prvi dio liječenja male Sofije na klinici “Jons Hopkins Medicine International”, juče popodne bilo je potrebno sakupiti još samo 23.000 KM, da bi taj iznos ubrzo bio i sakupljen.

U humanitarnoj organizaciji “Budimo ljudi” iz Banjaluke rekli su da se trenutno radi na dobijanju vize za odlazak na liječenje u Baltimor, gdje će Sofija najvjerovatnije ići redovnim letom.

Fond zdravstvenog osiguranja RS juče je uplatio 200.000 KM za finansiranje troškova operacije male Sofije u zdravstvenoj ustanovi “Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru.

Sama procedura transakcije novca sa računa u banci u Republici Srpskoj na račun banke u SAD trajaće najduže dva dana.

Mala pluća Sofije Mićević u Beogradu se očajno bore za dašak života jer su joj uvećane jetra i slezena, koje joj pritišću pluća, a ako što hitnije ne ode na liječenje u Baltimor, može doći do najgoreg mogućeg scenarija.

Žiro računi

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sofija-putuje-na-lijecenje-u-sad-potrebno-jos-540-000-dolara/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot