Banjalučanka kojoj je zadatak da uljepšava i vraća samopouzdanje ženama (Foto)

Objavljeno: 28. 3. 2017 u 16:55h

Za nju “make-up” svijet je poseban, dozvoljava joj da prelazi granice. Njen zadatak je da svojim djelima nasmije i uljepša žene, ali i da im vrati izgubljeno samopuzdanje. Ona je Jovana Marić, Banjalučanka koja se bavi, kako kaže, jednim od najljepših poslova na svijetu.

Jovana Marić profesionalnim šminkanjem bavi se duže od godinu dana, a kako ona kaže, oduvijek je gajila ljubav prema šminki. Jovana je zavšila kurs profesionalnog šminkanja u Šminkernici Ane Spajić u Beogradu koji je trajao tri mjeseca.

Nakon godinu dana samostalnog rada, Jovana odlučuje da i sama počne da drži edukacije .

“Nakon godinu dana rada odlučila sam i sama da držim edukacije za sve djevojke koje žele da se bave ovim poslom ali i za one koje žele da nauče kako same da se našminkaju. U ponudi imam kurs za Profesionalno šminkanje i kurs “Našminkaj se sama””, priča Jovana.

Bliži se vrijeme maturskih fotografija, te je Jovana odlučila da obraduje maturantkinje novom ponudom.

“Mnoge djevojke su mi se obratile sa željom za neutralnom šminkom koja nije napadna, a istakla bi ljepotu njihovog lica. Stoga, odlučila sam da u ponudu uvrstim “DNEVNI MAKE-UP” koji će podrazumijevati dobro odradjenu podlogu (puder, korektor, konture, rumenilo, hajlajt), ajlajner, ruž, i trepavice po vašoj želji (koje će takodje izgledati prirodno) “, rekla je Jovana.

Takođe, ova ponuda se odnosi i na sve vas koji želite ovaj makeup za posao, ili neku drugu priliku.

Zamolili smo je da nam da nekoliko savjeta za šminkanje, te da nam kaže gdje najčešće griješimo tokom šminkanja.

Djevojke često ne znaju da izaberu pravu nijansu pudera. Kako bi ih posavjetovala da to urade najbolje?

“Najbolje je da izaberu nekoliko nijansi koje su približne njihovoj boji tena i da testiraju na području između vrata i vilične kosti, a ne na ruci kao sto većina djevojaka radi. Jako je bitno i da paze na podton kože i da prema svom tonu biraju ton pudera. Savjetujem djevojke da biraju puder prema svom tipu kože i da obavezno prije pudera nanose podlogu.”

Kakav make-up predlažeš za proljeće?

“Za proljeće predlažem nešto suptilnije oči i usne, uglavnom toplije nijanse, a najvažnije, prirodan i svjež ten koji je uvijek u trendu!”

Kako uskladiti šmunku sa bojom očiju?

“Ja lično rijetko kada uklapam boju očiju i šminku jer smatram da svakom sve stoji, samo trebamo da napravimo jedan lijep paket koji će na kraju biti nosiv.”

Koje su po tebi najveće make-up greške?

“Smatram da je make-up i sve u vezi njega jedna velika igra bojama, stilovima i trendovima. Prema mom mišljenju ne postoje neka stroga pravila kojih se moramo pridržavati. Jedino je bitno da ne pretjeramo, to je možda po meni najveća greška!”

Kako bi opisala omiljeni make-up izgled?

“Moj omiljeni make-up izgled je definitivno ‘smokey eyes’ u nekoj mat varijanti. On je uvijek nosiv, bilo da je dan ili noc, svima odlično stoji i što je najbitnije daje jako lijep akcenat očima.”

Pratite Jovanu i na facebook-u

Lajkujte stranicu naše divne Jovane i saznajte više o njenom radu.

Izvor: banjalucanke.com / Maja Cvijanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-kojoj-je-zadatak-da-uljepsava-i-vraca-samopouzdanje-zenama-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot