Sat vremena mraka u Banjaluci (Foto)

Objavljeno: 26. 3. 2017 u 09:23h

Na objektima u užem centru Banjaluke sinoć su na sat vremena bila ugašena svjetla povodom akcije “Sat za planetu Zemlju”.

Od 20.30 do 21.30 časova u Banjaluci su ugašena svjetla Gradske uprave, Kulturnog centra Banski dvor, Muzičkog paviljona, Muzeja savremene umjetnosti “Pošta Srpske” i “Elektrokrajine”.

Svjetla su bila bila ugašena i u prijedorskoj ulici “Nikole Pašića”.

Tačno u 20 časova i 30 minuta, u mraku su bile i zgrade trebinjske Gradske uprave, Muzej Hercegovine, Hercegovača Gračanica i drugi važni objekti u ovom gradu.

I Bijeljina je sinoć bila dio ove akcije, pa su svjetla bila ugašena na objektima u užem centru grada.

U tom periodu ugašena je i javna rasvjeta u Ulici Vuka Karadžića, Gavrila Principa, Karađorđevoj i drugim manjim ulicama u centru Bijeljine.

Sat za planetu Zemlju organizuje Svjetski fond za prirodu kao podsticaj za podizanje svjesti o klimatskim promjenama.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar istakao je da se Banjaluka sinoć priključila gradovima u jednoj od najmasovnijih svjetskih akcija koja je počela 2007. godine.

“Cilj akcije jeste podsticanje ljudi da na svakodnevnoj osnovi ulože napore da bi bili sačuvani prirodni resursi za buduće generacije”, rekao je novinarima Bilčar.

On je napomenuo da se akcija sprovodi u organizaciji Svjetskog fonda za zaštitu prirode.

Izvor: Agencije/Foto: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sat-vremena-mraka-u-banjaluci-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot