Banjalučaninu za oružanu pljačku 25 mjeseci zatvora

Objavljeno: 26. 3. 2017 u 16:28h

Nemanja Bešić (20) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na jedinstvenu kaznu od 25 mjeseci zatvora zbog oružane pljačke Tržnog centra “Tropic” iz koga je 23. avgusta prošle godine ukradeno 1.800 KM.

Presuda je izrečena nakon što je Bešić sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je pristao da mu se za razbojništvo izrekne kazna od dvije godine zatvora, dok je za nedozvoljeno posjedovanje puške dobio dva mjeseca, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 25 mjeseci.

Pored Bešića u pljački su učestvovali Željko Krivokuća (19) i maloljetni S. K., kojima je suđenje u toku. U presudi se navodi da su se razbojnici pred “Tropic” u Klašnicama kod Laktaša dovezli Golfom 2 na koji su nalijepili tamne folije. Golfom je upravljao Krivokuća dok su Bešić i S. K., maskirani fantomkama i naoružani puškom i pištoljem, ušli u “Tropic”. Po ulasku u market viknuli su: “Tišina, ovo je pljačka. Ruke uvis!”. Pod prijetnjom da će pucati prišli su radnicima na kasi i oteli im 1.800 KM, a potom su pobjegli. Novac su podijelil “na ravne časti” i Bešić je presudom dužan da nadoknadi štetu u iznosu od 600 KM.

Grupa je uhapšena 1. septembra prošle godine i policija je u pretresima njihovih kuća pronašla odjeću koja je korištena u pljački, dio ukradenog novca, kao i automobil “golf 2” kojim su se razbojnici dovezli pred “Tropic”. Osim razbojništva u “Tropicu” Krivokuća se tereti da je zajedno sa S. K. i maloljetnim G. R. opljačkao i benzinsku pumpu “Nis promet” u Bistrici kod Banjaluke iz koje su ukrali 570 KM.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucaninu-za-oruzanu-pljacku-25-mjeseci-zatvora/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot