Banjaluka: Bašta kafića porasla preko noći, komunalna policija naredila uklanjanje

Objavljeno: 25. 3. 2017 u 14:08h

Komunalna policija je danas u okviru redovnih kontrola utvrdila da je započet rad na proširivanju ljetne bašte poznatog banjalučkog lokala “Jova bar” i zatekli već betoniran dio od sedam metara kvadratnih.

“U okviru redovnih kontrola komunalne policije utvrđeno da su radnici koje je angažovao vlasnik kafe bar Jova, već izvršili popločavanje jednog dijela zelene površine u parku ispred Muzeja Savremene umjetnost, radi proširenja prostora za postavljanje ljetne bašte. Komunalni policajci su sačinili zapisnik i dali zakonski rok od 48 sati da se sve vrati u prvobitno stanje.” – izjavio je Milenko Letić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja komunalne policije u Banjaluci i naveo kako će ovo, kao i svako drugo bespravno djelovanje u okviru njihove nadležnosti biti najoštrije sankcionisano.

Prostor ispred muzeja potrebno zaštititi

“Mi smo stvarno iznenađeni time da se prostor ispred muzeja devastira, betonira i da se kvari ta ambijentalna cjelina koja je jedinstvena sa samom zgradom. Nadam se da će nadležni odreagovati po ovom pitanju, te da će se ovaj prostor zaštititi” – izjavila je direktor Muzeja savremenih umjetnosti Sarita Vujković.

Nije izolovan slučaj, neće biti tolerisanja

“Nakon procjene stručne komisije o stepenu oštećenja zelene površine, grad će podnijeti tužbu kako bi se nadoknadila šteta.” – dodao je Letić u telefonskom javljanju za portal Nezavisne.com.

Iz gradske uprave su poručili kako ovo nije izolovan slučaj, te da se neće tolerisati ovakvo ponašanje pojedinaca.

Akcija komunalne policije će biti nastavljena i u narednom periodu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-basta-kafica-porasla-preko-noci-komunalna-policija-naredila-uklanjanje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])