U Banjaluci molitveno sjećanje na žrtve NATO bombardovanja

Objavljeno: 24. 3. 2017 u 15:01h

Sveštenici Eparhije banjalučke danas su u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služili molitveno sjećanje na žrtve NATO bombardovanja Republike Srpske, Srbije i Republike Srpske Krajine.

Molitveno sjećanje povodom 18 godina od početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, već šestu godinu su organizovali uprava Sabornog hrama i Srbsko sabranje “Baštionik”.

Predsjednik “Baštionika” Predrag Adamović rekao je novinarima pred početak molitve da je osamnaesta godišnjica od početka bombardovanja SR Jugoslavije svojevrstan istorijski čas.

“Veoma je važno da pamtimo 24. mart, prije svega da ga pamte mlade generacije koje ga nisu doživjele. To je važno zbog njih i njihove budućnosti. Od toga će zavisiti mnoge naše odluke koje ćemo trebati da donesemo”, istakao je Adamović.

On je naglasio da jedna od najvažnijih takvih odluka ona o ulasku u evroatlantske, odnosno NATO integracije, ali da će Srbi, pamteći 24. mart, stradalu petogodišnju Milicu Rakić i sve žrtve, okrutnosti i ironiju 78 dana bombardovanja SRJ, sigurno reći “ne”.

Molitvenom sjećanju su, osim velikog broja mladih, prisustvovali i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, a u ime kabineta predsjednika Republike Srpske Milan Dragičević.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je novinarima nakon službe da je poruka molitvenog okupljanja da se ovo više ne dogodi.

“Zahvalan sam Banjaluci što ovo organizuje svake godine. I svake godine, 24. marta dolazim ovde s tim osećajem, da Banjaluka odaje počast žrtvama agresije na ondašnju SR Jugoslaviju, pre svega na Srbiju”, naveo je Nikolić.

Povodom 18 godine od početka NATO agresije, članovi “Fejsbuk” grupe “Neću u NATO” kod Sabornog hrama Hrista Spasitelja su prislužili svijeće za sve žrtve bombardovanja.

“Želimo da pokažemo da srpski narod nije zaboravio žrtve NATO agresije. Vlast nas uvodi u NATO pakt bez većinske volje naroda i moramo i njima pokazati da ne želimo da uđemo u taj zločinački savez”, poručio je Aleksandar Gluvić iz ove “Fejsbuk” grupe.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-molitveno-sjecanje-na-zrtve-nato-bombardovanja/||claudebot