Banjaluka: Muškarac uhapšen zbog prosjačenja njegove maloljetne djece

Objavljeno: 24. 3. 2017 u 12:17h

Muškarac iz Modriče čiji su inicijali I.A. /34/ uhapšen je u Banjaluci zbog prosjačenja njegove maloljetne djece na području ovog grada.

I.A. je uhapšen juče u Bulevaru Petra Bojovića nakon što je odbio da policiji pokaže identifikaciona dokumenta, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Nakon završenog ispitivanja, muškarac iz Modriče pušten je na slobodu, a protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom sudu za prekršaj prosjačenje po odredbama Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Na području CJB Banjaluka, u toku 2016. godine evidentirano je 87 prekršaja prosjačenja po članu 26. Zakona o javnom redu i miru Srpske.

Svi prekršaji sankcionisani su uručivanjem prekršajnih naloga ili podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Ukoliko je riječ o stranim državljanima, osim navedenog, obavještava se Služba za poslove sa strancima, a ukoliko je riječ o maloljetnom licu nadležni organ starateljstva radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Iz banjalučkog Centra ističu da će u narednom periodu nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima radi sprečavanja i sankcionisanja prosječanja.

Zakon o javnom redu i miru Republike Srpske za prosjačenje propisuje novčanu kaznu od 200 do 800 KM, a za prisiljavanje ili navođenje na prosjačenje maloljetnog, duševno bolesnog ili lica zaostalog duševnog razvoja novčanu kaznu od 400 do 1.200 KM ili kaznu zatvora do 40 dana.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-muskarac-uhapsen-zbog-prosjacenja-njegove-maloljetne-djece/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot