Turistički info-pult dobija novo ruho

Objavljeno: 22. 3. 2017 u 20:29h

Info-pult koji služi da turisti koji dođu u Banjaluku mogu naći potrebne informacije o gradu na Vrbasu i šta sve mogu posjetiti ove godine trebalo bi da bude redizajniran.

Zoran Sanković, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka, rekao je da su već u pregovorima s određenom kućom, koja bi obavila redizajn koji bi poboljšao ovaj pult.

“Na svakom sistemu koji se koristi uočene su određene mane ili nedostaci, koje ćemo ovim redizajnom pokušati ukloniti”, dodao je Sanković.

Pojasnio je da će određene stvari, koje se više traže, biti poboljšane, kako bi turisti na još brži način došli do željenih informacija.

“Na ovom pultu nalaze se tri strane. Na jednoj strani je mapa sa najznačajnijim turističkim atraktivnostima na području grada i okoline. Druga strana je reklamna, koja gleda na Gospodsku ulicu. Na njoj se nalaze reklame, informacije o turističkim potencijalima i svemu što je atraktivno u određenom mjesecu, i taj ekran nije u funkciji jer je trenutno na popravci”, pojasnio je Sanković.

Prema njegovim riječima, treća strana je tač skrin, gdje turisti mogu da nađu najzanimljivije informacije o dešavanjima na području grada.

“Za šest mjeseci u prošloj godini urađena je analiza o najposjećenijim kategorijama na info-pultu. Top pet najposjećenijih kategorija na srpskom jeziku su izletišta, sport i rekreacija, Banjaluka, saobraćaj i izlasci, a na engleskom jeziku su sport i rekreacija, hrana, šoping, Banjaluka i izletišta i to su najtraženije informacije”, rekao je Sanković.

Ističe da turiste mnogo interesuju adrese i brojevi telefona restorana, klubova, koje mogu naći na info-pultu u bilo koje doba dana ili godine.

Građanka Dragana Aleksić kaže da je ovaj pult jako dobar za turiste koji prvi put dolaze u grad, jer ako dođu u kasnijim satima kada TOBL ne radi mogu na njemu da nađu informacije koje im trebaju.

“Na njemu imaju sve potrebne informacije o hotelima, restoranima, ali i znamenitostima koje mogu posjetiti i zbog toga smatram da će njegov redizajn dobro doći kako stranim, tako i domaćim turistima”, naglasila je Aleksićeva.

Ipak, ima i onih koji ni ne znaju čemu služi info-pult, među kojima je i penzionerka Radojka V. koja kaže da nikad nije nikog ni pitala za šta služi, kako ona kaže, kućica na trgu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/turisticki-info-pult-dobija-novo-ruho/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])