Banjaluka: Đaci, roditelji i radnici očistili školsko dvorište u Drakuliću

Objavljeno: 20. 3. 2017 u 17:24h

U petorazrednom područnom odjeljenju Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Drakuliću proteklog vikenda bili su posebno vrijedni. Učenici, njihovi roditelji i zaposleni u školi uređivali su školsko dvorište u akciji koju je organizovala direktorica škole Svjetlana Radusin.

Dvorište je bilo puno djece i odraslih, svi su neumorno radili, a posađeno je prvo proljećno cvijeće na ulazu u školu. U dijelu dvorišta uklonjeno je gusto rastinje, a u jednoj od narednih akcija biće ofarbana i školska ograda.

U dvorištu je stari, zapušteni voćnjak u kojem su učenici prije nekoliko dana zajedno sa učiteljicama i pomoćnim osobljem posadili mlada stabla jabuka, krušaka i šljiva.

Narednih dana će stara stabla biti orezana, okrečena, okopana i prihranjena. Na ovaj način će učenici, kojih u ovoj školi ima 45, moći da gradivo iz prirode i društva primijene i u praksi.

Učenici su vrijedno radili, ali su se u pauzi zabavili na igralištu koje je prije nekoliko dana renovirano. U pauzi, uz razgovor, djeca su se počastila slatkišima, a odrasli kafom i sokom. Posla u dvorištu škole ima još mnogo, pa će akcija uređenja biti nastavljena.

Direktorica škole Svjetlana Radusin je rekla da ova zajednička akcija pruža priliku za bolje upoznavanje.

“Odrasli svojim primjerom djeluju na najmlađe, razvijaju njihove radne navike i ljubav prema prirodi. Želja svih nas je da se škola renovira, da se ugradi centralno grijanje, jer dvije peći nisu dovoljne, a ovi vrijedni učenici zaslužuju samo najbolje”, kazala je Radusinova.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-daci-roditelji-i-radnici-ocistili-skolsko-dvoriste-u-drakulicu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot