U Dragočaju najbolji odziv na izborima za MZ

Objavljeno: 19. 3. 2017 u 15:34h

Predsjednik Gradske izborne komisije Banjaluka Nada Batinar saopštila je da je u 13.00 časova na izborima za savjete mjesnih zajednica u mjesnoj zajednici Dragočaj glasalo 595 birača ili 13,48 odsto i to je za sada najveći odziv.

Batinarova je rekla novinarima u Banjaluci da mjesna zajednica Dragočaj na tri biračka mjesta ima registrovanih 4.414 birača.

Ona je istakla da je Gradska izborna komisija je u stalnom kontaktu sa svih 115 biračkih odbora, te da izborni proces teče uredno bez ikakvih incidenata i da su sva biračka mjesta na izborima za savjete mjesnih zajednica otvorena na vrijeme.

“Birački odbor utvrđuje rezultate izbora na svom biračkom mjestu. U mjesnim zajednicama koje imaju jedno biračko mjesto odmah će biti poznati nezvanični rezultati. U gradskim mjesnim zajednicama sa više biračkih mjesta birački odbori utvrđuju rezultate na svojim biračkim mjestima, a Gradska izborna komisija nakon toga objedinjuje izborne rezultate”, pojasnila je Batinarova.

Ona je dodala da prije četiri do pet dana Gradska izborna komisija neće saopštiti zvanične rezultate izbora za savjete mjesnih zajednica, zbog procedure prigovora.

Na području grada Banjaluka izbori se održavaju u svih 57 mjesnih zajednica, saopšteno je ranije iz Gradske uprave.

Građani će glasati putem otvorenih lista, poimenično za kandidate.

Birači glasaju najmanje za jednog kandidata, a najviše za onoliko koliko se bira na području njihove mjesne zajednice.

Biračka mjesta će biti otvorena do 16.00 časova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-dragocaju-najbolji-odziv-na-izborima-za-mz/||claudebot