I ovo je Banjaluka- Rupe i ulegnuti šahtovi „krase“ ulice najvećeg grada Srpske: Centar gladac, okolo jadac (Foto)

Objavljeno: 18. 3. 2017 u 15:08h

Banjalučanima glavobolju zadaju oštećenja na ulicama, zbog kojih im stradaju automobili, a nadležnima poručuju da „šminkaju samo centar grada“.

U Banjaluci skoro da nema saobraćajnice bez rupa ili ulegnutih šahtova, a nisu rjetke ni ulice sa kojih su pokradene slivne rešetke.

“Ne znam da li u Banjaluci postoji gora ulica od naše. Ovo je užasno i ne znamo više šta da radimo. Prije bismo našli iglu u plastu sjena, nego dio neoštećenog asfalta. Ulica je uska, automobili su na sve strane i često se dešava da moramo birati: ili ćemo udariti u parkiran komšijin automobil ili upasti u krater” – kaže Jelena Manić iz Ulice Save Ljuboje.

Dodaje da im je automobil u zadnja dva mjeseca tri puta bio kod lakirera i vulkanizera, a istu muku muče i njihove komšije u susednim ulicama: Koste Jarića, Dujka Komljenovića, Slobodana Dubočanina i Tuzlanskoj.

Stanovnici ovog djela Banjaluke su ogorčeni na nadležne, jer „najviše pažnje posvećuju užem centru, dok su ostala naselja zapostavljena“.

Među katastrofalnim ulicama su i one u prigradskom naselju Kuljani.

Mještani sa kojima smo razgovarali u šali kažu da će organizovati takmičenje u slalom vožnji, jer im naselje, ističu, za to najpogodnije.

“Godinama kuburimo sa rupama, a najviše strahujemo za djecu koja VII Kuljanskom idu u školu bez trotoara, a vozači ne paze. Tražili smo da se ulica proširi, pa ćemo vidjeti šta će biti” – priča mještanka Mira Glušica.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve navode da im je trenutno prioritet sanacija kritičnih oštećenja na gradskim saobraćajnicama.

“Ove radove završavamo u Motikama i na Petrićevcu, a onda slijedi sanacija u ulicama kojima saobraćaju autobusi” – kaže Slaviša Sandić, v.d. načelnika resornog odjeljenja i dodaje da je planirano i obilježavanje saobraćajne signalizacije.

Po njegovim riječima, nakon toga slijedi javna nabavka za investiciono održavanje na širem području grada.

Gradskim budžetom u ovoj godini za redovno i investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica planirano je oko 2,3 miliona KM.

Od toga, oko 1,3 miliona predviđeno je za redovno održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica, dok će milion biti uložen u investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica i sanaciju klizišta.

“Nadamo se da će uskoro doći do rebalansa budžeta i da ćemo dobiti još novca, kako bismo više radili na modernzaciji, a ne samo na održavanju ulica” – navodi Sandić.

Asfalt će, između ostaloga, biti obnovljen na dijelu ulica: Živojina Mišića, Đede Kecmanovića, Srpskih ustanika, Tešana Podrugovića, Ponirskoj, Srpskih rudara, Ranka Šipke i Jovice Savinovića.

Modernizacija će, pored ostalih, obuhvatiti ogranak Ulice Jovana Raškovića Arčibalda Rajsa, Koste Jarića, Slobodana Dubočanina.

Izvor: Blic/Foto: Siniša Pašalić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/i-ovo-je-banjaluka-rupe-i-ulegnuti-sahtovi-krase-ulice-najveceg-grada-srpske-centar-gladac-okolo-jadac-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot