Čopori lutalica kidišu na prolaznike u Kumsalama i na banjalučkom polju

Objavljeno: 16. 3. 2017 u 15:21h

Agresivni čopori pasa lutalica kidišu na pješake i automobile u ulici Braće Pišteljić duž ograde Komunalnog preduzeća “Čistoća”” i u ulici Olimpijskih pobjednika na banjalučkom polju.

Na bliski susret sa razjarenim životinjama ukazala je Marija Kovačević iz Kumsala koja se obratila redakciji “Glasa Srpske”.

“Nisam lutalicama pridavala pažnju kada su kod nadvožnjaka kidisali na automobil jer sam znala da ne mogu da ga oštete. Međutim, nedavno dok sam se vraćala sa posla pješke nasrnuli su na mene. Dva psa otvorenih čeljusti i nakostriješene dlake krenula su prema meni a drugi psi su lajali. Mahinalno sam zamahnula kišobranom pa su se odmakli od mene. Međutim odmah su krenuli na čovjeka koji je tuda prolazio biciklom i jedan ga je zgrabio za nogavicu ali ga nije ugrizao”, ispričala je Kovačevićeva.

Dodala je da bi higijeničarska služba morala da preduzme nešto.

“Ne daj bože da kakvo dijete napadnu. Nadležne službe moraju reagovati. Očigledno da se ispod nadvožnjaka ili dolje na zarasloj parceli prije “Vitaminke” razmnožavaju.  Mislim da bi nadležni trebalo više da se pozabave ovim problemom”, rekla je Kovačevićeva.

I parcela na raskrsnici Bulevar srpske vojske i ulice Olimpijskih pobjednika je okupljalište agresivnih pasa lutalica. I tu u blizini parka “Mladen Stojanović” postoji šikara koja nekima služi za odbacivanje otpada a psima za razmnožavanje. Upravo sa pomenute parcele koja sada služi kao parking koji se ne plaća čopori lutalica idu u pohode.

“Vraćao sam se sa pijace i nosio kupljene stvari. Napao me čopor na trotoaru baš gdje je kamera na raskrsnici i jedan  mi je rastrgao kesu sa krompirom koji se prosuo. Od straha sam počeo da vičem pa su se udaljili ali je moj krompir ostao na trotoaru. Prava je sreća što sam prošao bez ugriza”, požalio se stanovnik Borika Veselko Jaćimović.

U Gradskoj upravi rekli su da je problem napušenih pasa  postoji godinama.

“Ovdje se radi prije svega o neodgovornim vlasnicima koji odbacuju svoje ljubimce, što dovodi između ostalog i do nekontrolisanog razmnožavanja i stvaranja lutalica. U svakom slučaju moraćemo se pozabaviti psima na pomenutim lokacijama. Biće izdat nalog da se uklone sa ulica u azil ili neko drugo prihvatilište za pse”, kazali su u Gradskoj upravi.

Higijeničarska služba

U Gradskoj upravi su rekli da su iz budžeta grada i ove godine izdvojili znatna sredstva za rješavanje problema pasa lutalica.

“Za obavljanje poslova higijeničarske službe i rada prihvatilišta za napuštene pse Programom zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu predviđeno je 151.000 KM”, rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/copori-lutalica-kidisu-na-prolaznike-u-kumsalama-i-na-banjaluckom-polju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])