Učenici i profesori Poljoprivredne škole Banjaluka dobili zlatnu medalju

Objavljeno: 10. 3. 2017 u 15:52h

Poljoprivredna škola nagrađena je “Velikom zlatnom medaljom” za kvalitet rada na 12. međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu, koji je održan od 6. do 8. marta.

Direktor ove obrazovne ustanove Edi Haneš je kazao da je zlatna medalja plod višegodišnjeg rada.

“Konkurencija je bila jaka, jer su se na sajmu predstavili predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i univerziteti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i drugih država i time naše priznanje dobija na težini. Duži niz godina srađujemo sa novosadskim sajmom u vezi sa kvalitetom proizvoda koje prave naši učenici na praksi. U prethodnim godinama osvajali smo zlatne, srebrne i bronzane medalje za te proizvode i oni su to prepoznali i dodijelili nam nagradu za sveukupan rad”, rekao je Haneš i naglasio da je Poljoprivredna škola bila jedina srednja škola iz Banjaluke koja je učestvovala na sajmu.

Istakao je da ovakva priznanja imaju veliki značaj za jednu srednju školu.

“To je potvrda da vrijedimo, da kvalitetno radimo. Sigurno da nam, kao obrazovnoj instituciji, dižu rejting i ugled i veliki su podsticaj za rad učenicima i radnicima škole. Naša škola učestvuje u brojnim projektima i konkursima u državi i regionu, na koje je prethodno potrebno aplicirati, pa nam osvojene nagrade znače i u tom smislu”, kazao je Haneš.

Poljoprivredna škola je osvajač brojnih medalja i priznanja u prethodnim godinama.

“Prije rata smo osvajali nagrade od grada. Jedna od značajnijih je i ona iz 2008. “Eureka Brisel”, za postojanost i kvalitet rada, koju smo dobili od Svjetskog salona pronalazaka, istraživanja i novih tehnologija, kao jedna od rijetki stručnih škola u Evropi”, ističe Haneš.

Jedan od sljedećih projekata koje planiraju je otvaranje sirane u sklopu škole, koje je planirano u aprilu. Imaju 70 hektara zemlje, od toga deset hektara voćnjaka, 500 metara kvadratnih zaštićenog prostora, radionicu za preradu voća i povrća, kao i pekaru.

Među najstarijim školama

Edi Haneš ističe da je Poljoprivredna škola osnovana 1923. godine i da je jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u BiH.

“Trenutno imamo 746 đaka i 31 odjeljenje. Smjerovi u školi su veterinarski, prehrambeni i poljoprivredni tehničar, cvjećari-vrtlari, mesari i pekari”, rekao je Haneš.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucenici-i-profesori-poljoprivredne-skole-banjaluka-dobili-zlatnu-medalju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])