Grad pomaže skijašima Kluba specijalnih sportova

Objavljeno: 10. 3. 2017 u 16:01h

Grad će učiniti sve što je njegovoj mogućnosti da pomogne Klubu specijalnih sportova “Banjaluka” koji okuplja djecu i omladinu sa posebnim potrebama, brine o njihovim zdravlju, socijalizaciji, integraciji u društvene tokove kako bi imali što bolje uslove za treninge.

Rekao je to juče v. d. načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Dragan Banjac nakon prijema za predstavnike ovog Kluba koji je dio reprezentacije BiH na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama od 14. do 25. marta u Austriji. Takmičari KSS “Banjaluka” će nastupiti u disciplinama alpskog i nordijskog skijanja.

“Članovi Kluba treniraju u Kneževu. U narednom periodu razgovaraćemo sa načelnikom te opštine kako bi  obezbijedili uslovniji smještaj blizu skijališta. Pokušaćemo zajednički da riješimo i pitanje prevoza na treninge i takmičenja članova Kluba”, naglasio je Banjac i dodao da ovaj klub dobija novčanu pomoć grada.

Kada je riječ o predstojećim Specijalnim olimpijskim igrama, predstavnici Kluba su naglasili da je za njih veliki uspjeh i samo učešće na tom takmičenju.

“Na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni osvojivši deset zlatnih, 15 srebrnih i 11 bronzanih medalja. Realizovali smo projekte poput obuke plivanja koja u kontinuitetu traje od 2012. godine, terapijsko jahanje te po tri ljetna i zimska sportska kampa”, rekli su u predstavnici ovog kluba.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/grad-pomaze-skijasima-kluba-specijalnih-sportova/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot