Banjaluka: Švercovali cigarete vrijedne 80.000 KM

Objavljeno: 10. 3. 2017 u 13:46h

Policija je u akciji “Kupac” privela sedam osoba zbog nedozvoljene prodaje akciznih proizvoda i oduzela 17.000 kutija raznih cigareta od kojih su neke bile bez akciznih markica, a neke sa markicama Crne Gore i Srbije. Vrijednost oduzete robe je 80.000 KM.

Prema nezvaničnim informacijama, u okviru akcije privedeni su i saslušani Dragan P. (48), Slobodan P. (64), Milutin K. (52), Marica D. (55), Danka D. (52), Veselko D. (54) i Aleksandar R. (44) svi iz Banjaluke.

“Cigarete su pronađene u pretresima kuća i vozila koja koriste osumnjičeni, kao i na njihovim prodajnim štandovima u Banjaluci. Osumnjičeni su praćeni već duže vrijeme zbog sumnje da se bave nezakonitom preprodajom cigareta i duvana”, rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da se među zaplijenjenim cigaretama nalaze marke “marlboro”, “vinston”, “fn” i “bond”.

Naglasio je da se sumnja da su osumnjičeni zaplijenjene cigarete namjeravali prodavati na svojim štandovima na “Tržnici” i Novoj pijaci u Banjaluci.

“U okviru akcije najviše cigareta bez markica i sa tuđim akciznim markicama oduzeto je od Milutina K. i Slobodana P.”, rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, u okviru akcije pronađeno je i oko osam kilograma rezanog duvana za koji se sumnja da je nezakonito nabavljen i prodavan.

U banjalučkom Centru javne bezbjednosti, ne otkrivajući identitet uhapšenih, kazali su da su oni nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

“Akcija “Kupac” i pretresi sprovedeni su pod nadzorom Tužilaštva BiH. Protiv svih osumnjičenih biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, saopštio je CJB Banjaluka ne navodeći druge detalje.

U policiji su istakli da će akcija “Kupac” biti nastavljena s ciljem suzbijanja nelegalne prodaje akciznih proizvoda i pronalaska drugih lica koja se time bave.

Posljednja veća zaplijenjena količina cigareta bez markica, koje su nelegalno prodavane na području banjalučkog regiona, bila je u decembru prošle godine. Policija je tada na području Mrkonjić Grada pronašla 8.728 paklica cigareta bez akciznih markica, 88 kilograma rezanog duvana bez dokumentacije, 67 kutija filtera. Zbog tog slučaja bili su uhapšeni Mile Kačar, Pero Vođević i Jovo Topić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-svercovali-cigarete-vrijedne-80-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])