Za Poslovnu zonu predviđeno oko 700.000 KM: U planu i razvoj novih industrijskih zona

Objavljeno: 9. 3. 2017 u 12:47h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sa saradnicima obišao je danas, 9. marta, Poslovnu zonu “Ramići”, u koju je ove godine planirano ulaganje oko 700.000 KM.

“Iduće sedmice, na sjednici Skupštine Grada naći će se i program uređenja građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni, kojim je predviđeno oko 700.000 KM za nastavak infrastrukturnih radova i dodatno opremanje komunalne infrastrukture. Ukoliko bismo uspješno završili razgovore sa inostarnim partnerima, to bi značilo da u ovoj godini možemo da kompletiramo komunalnu infrastrukturu na ovom prostoru i da praktično sve čestice budu dostupne i da one koje nisu izlicitirane, budu date na prodaju”, kazao je gradonačelnik Radojičić.

Cilj je, kako je istakao – da u drugom kvartalu imamo jedan dio čestica, lokacija ili objekata na prodaju, ali u svakom slučaju da do kraja godine bude čista situacija sa ovom zonom i da se radi dalje.

“Plan je da se osim ove industrijske zone, koju Grad trenutno ima, radi na procjeni lokacija i razvoju drugih zona, a da li proširenjem ove postojeće ili na nekim drugim lokacijama to je stvar procjene i nove studije”, naglasio je Radojičić.

Već je identifikovano oko desetak lokacija, kao potencijalne za buduće industrijske zone.

“Najinteresantnije su one koje su na glavnim saobraćajnicama i u kojima je najlakši pristup komunalnoj infrastrukturi. U osnovi, cilj je da se ovdje dovede što više proizvodnih preduzeća i da se dobije što više radnih mjesta u realnom sektoru”, zaključio je gradonačelnik.

Inače, u Poslovnoj zoni izlicitirano je 11 građevinskih pracela i unutar zone radi deset investitora, s tim što je jedan investitor kupio dvije građevinske parcele.

“Trenutno su aktivna četiri gradilišta, od kojih su tri građevinske dozvole izdate u Gradskoj upravi i jedna u resornom Ministarstvu”, rekli su iz nadležnog Odjeljenja za strateško planiranje i lokalni ekonomski razvoj.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-poslovnu-zonu-predvideno-oko-700-000-km-u-planu-i-razvoj-novih-industrijskih-zona/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])