Banjaluka: Zeleno svjetlo za izgradnju nove toplane

Objavljeno: 9. 3. 2017 u 12:26h

Komisija za budžet i finansije dala je pozitivno mišljenje za izgradnju nove toplane uz sugestiju, da se na sjednici Skupštine grada 15. marta obrazloži šta će biti sa postojećom “Toplanom” i njenim radnicima te koja će biti vrijednost imovine sa kojom grad ulazi u ovaj projekat.

Sugestija je usvojena jednoglasno na zahtjev člana Komisije, odbornika NDP-a Dragana Talića. Diskutovalo se i o drvnoj sječki, kao energentu za novu toplanu. Članovi komisije su izrazili zabrinutost, da bi zbog prelaska na ovaj energent moglo doći do povećanja cijene drveta na tržištu za one građane koji ne koriste gradsko grijanje te da li su kapaciteti “Šuma Srpske” dovoljni da podrže zahtjeve nove toplane.

Član komisije i tehnički direktor u Šumskom gazdinstvu “Banjaluka” Zoran Popović smatra da ogrev neće poskupjeti.

“Na području kojem gravitiramo, predviđena je eksploatacija oko 512.000 kubnih metara drveta godišnje novoj toplani bi trebalo oko 80.000”, kazao je Popović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zeleno-svjetlo-za-izgradnju-nove-toplane/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])