Banjaluka: Situacija na terenu stabilizovana, gradske službe i dalje u pripravnosti

Objavljeno: 8. 3. 2017 u 16:59h

U svim naseljima na području Banjaluke, koja su bila pogođena poplavama, klizištima, padavinama i podzemnim vodama od jutros je potpuno stabilizovana situacija nakon intervencije nadležnih gradskih službi.

Vodostaj na Vrbasu i Vrbanji je u opadanju, kao i njihove pritoke, te nema rizika od plavljenja objekata i druge imovine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, gradske službe su u stanju pune pripravnosti i nastaviće da prate nivo vodotoka, kao i stanje sa oborinskim i podzemnim vodama koje su usljed velike količine padavine u protekla 24 časa i pravile najviše problema.

Prema podacima Odsjeka za poslove civilne zaštite, gradske službe su u protekla 24 časa intervenisale u naseljima Motike, Šargovac, Dragočaj, Prijakovci, Mišin Han, te Kuljani, Zalužani, Česma i Lauš.

U ovim naseljima zaplavljeno je više dvorišta, poljoprivrednih površina i pomoćnih objekata.

Tokom dana normalizovan je saobraćaj na putu na području Karanovca, koji je bio prekinut zbog začepljenog propusta.

“Zbog odrona, koji je zahvatio dio ovog puta, gradske službe su odgovarajućim znacima obilježile ugroženu dionicu da bi bila očuvana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju”, navodi se u saopštenju.

Iz Gradske uprave ističu da se radi na otklanjanju posljedica nepogoda na dijelu puta u naselju Debeljaci, koje će biti nastavljene sutra da bi bio potpuno normalizovan autobuski saobraćaj prema ovom naselju.

Nakon dojave građana, gradske službe su intervenisale i u slučaju pokretanja klizišta u Ulici Dušana i Vlade Kopanje u naselju Lauš, kao i u Debeljacima, te zbog odrona u Srpskim Toplicama i oštećenja mostova u Dragočaju i Potkozarju.

Vatrogasci su ispumpavali vodu iz šest objekata na području Mišinog Hana i Ramića, a imali su i intervenciju u Potkozarju, gdje su uklonjene drvne naplavine ispod mosta koje su dovele do stvaranja vještačke brane.

Iz Uprave grada pozivaju građane da eventualne probleme prijave Centru za obavještavanje na broj 121.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-situacija-na-terenu-stabilizovana-gradske-sluzbe-i-dalje-u-pripravnosti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])