Stanari zgrade u Boriku nemaju 50.000 KM da zamijene krov: Kantama kupe vodu po stanu

Objavljeno: 3. 3. 2017 u 16:26h

Stanari stambene zgrade u Ulici Nikole Pašića, zbog dotrajalog krova, već deset godina muku muče sa prokišnjavanjem, ali ne mogu naći rješenje za ovaj problem.

Pokušavali su, kažu, sve. Nekoliko puta su krpili i popravljali krov, zvali majstore, bacili hiljade maraka, ali ništa nije pomoglo. Čim počne kiša, stanari četiri stana na posljednjem spratu spremaju kante i peškire, jer curi na sve strane.

“Dovodili smo majstore, mijenjali prozore i oluke, nema šta nismo pokušavali, ali ništa ne pomaže. Treba promijeniti kompletan krov, jer će za nekoliko godina biti samo gore, preći će i na niže spratove”, požalila se Senka Antić, penzionerka sa posljednjeg, osmog sprata.

Osim njenog, kante i lavori nalaze se i ispod krovnih prozora u još tri komšijska stana, a stručnjaci procjenjuju da je za rješenje njihovih problema potrebno više od 50.000 KM.

Predsjednica ZEV Sanda Đurić, čak je tažila pomoć i od Grada, ali dobila je već poznat odgovor – „budžetom nije planirana obnova krovova“.

“I predsjednici ZEV prije mene su pokušavali da riješe problem, davali mnogo novca za elaborate i majstore, ali ništa nije pomoglo. Pokušali smo i kredit da dignemo, ali nisu svi stanari kreditno sposobni, tako da je i to palo u vodu. Sve košta više od 50.000 KM koje mi nikako ne možemo da sakupimo, jer bi, otprilike, trebalo svi da damo po 2.000 KM, što je teško. Ljudi nemaju novca”, objašnjava Sanda.

Dodaje da neki stanari, sa nižih spratova kažu da to što nekom prokišnjava krov na posljednjem spratu „nije njihov problem“.

“Treba nam pomoć Grada ili donacija, a mi bismo pokušali nešto da sakupimo, jer ako ovako nastavi, cijela zgrada će se raspasti”, dodaje Đurićeva.

Stanari kažu da je sramota da zgrada u užem centar grada propada, te da je vlast uvođenjem obaveze osnivanja ZEV samo „skinula“ obaveze prema stambenim zgradama sa svojih leđa.

Nisu sve komšije složne

Po Zakonu o registrovanju zajednica etažnih vlasnika stanari zgrade zajedničkim snagama odlučuju o svemu, tako da je dovoljno da se samo jedna stanar ne složi i da plan padne u vodu.

“Neke komšije sa nižih spratova jednostavno kažu da to nije njihov problem. Imamo čak tri stanara koji uopšte ne plaćaju redovne obaveze, zbog čega su tuženi. Kad ne izmiruju tekuće troškove, kako da se usaglasimo i da riješimo veće probleme”, dodala je Sanda Đurić.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stanari-zgrade-u-boriku-nemaju-50-000-km-da-zamijene-krov-kantama-kupe-vodu-po-stanu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])