Banjaluka: Udruženje Duga u službi humanosti i žena već četvrt vijeka

Objavljeno: 3. 3. 2017 u 10:56h

Humanitarno udruženje žena “Duga”, koje se bavi organizovanjem humanitarnih akcija, etno-radionicama i kursevima, ove godine proslaviće 25 godina postojanja i rada.

Prva u nizu aktivnosti, kojom će početi obilježavanje jubileja, biće prezentacija knjige “Prva dama Amerike” autorke i članice ove organizacije Daše Gajić. Prezentacija će biti održana u utorak, 7. marta, u etno-galeriji ove organizacije.

“Duga” pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, prvenstveno ugroženim ženama. U proteklom ratu smo im pomagali da ublaže ratne traume i težak život, a danas kroz kreativni rad i učenje im pomažemo da se duhovno i ekonomski osnaže. Organizujemo i druženja i književne večeri”, istakla je predsjednica udruženja Galina Marjanović.

Kroz “Dugine” programe u 2016. godini prošlo je 120 korisnica.

“Našu etno-galeriju lani je posjetilo oko 6.000 turista i građana. Gostovali smo na raznim revijama, izložbama i sajmovima i na taj način promovisali grad”, rekla je Marjanovićeva.

Dodaju da je većina aktivnosti ostvarena kroz volonterski rad.

“Imamo 51 članicu i saradnicu, koje su u protekloj godini u udruženju ostvarile 8.853 sata dobrovoljnog rada. Bez njih ne bismo mogli funkcionisati”, kazala je Marjanovićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-udruzenje-duga-u-sluzbi-humanosti-i-zena-vec-cetvrt-vijeka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])