Utvrđen uzrok požara u Banjaluci: Užareni ostaci peleta zapalili dio kuće i pomoćne objekte

Objavljeno: 2. 3. 2017 u 16:48h

Požar koji je u ponedeljak uveče uznemirio stanovnike banjalučkog naselja Rosulje izazvan je nepažnjom vlasnika kuće.

Do požara je došlo oko 18 časova u Ulici Radoslava Lakića kada su izgorjeli dio kuće i dva pomoćna objekta vlasništvo Nenada Popovića.

Kako se nezvanično saznaje prema prvim rezultatima istrage do požara je došlo jer je vlasnik ispred kuće ostavio ostatke sagorjelog peleta.

“To veče je duvao vjetar i moguće da je tako užareni pelet ponovo planuo i zahvatio objekte u dvorištu porodice Popović. Vatra se veoma brzo širila”, pojasnio je izvor blizak istrazi.

U požaru na sreću nije bilo povrijeđenih, a samo zahvaljujući veoma brzoj reakciji banjalučkih vatrogasaca kuća nije u potpunosti izgorjela. Prema prvim procjenama, šteta se procjenjuje na više desetina hiljada maraka, ali će se vlasnik naknadno izjasniti.

“Za samo nekoliko minuta na lice mjesta stigla su tri vatrogasna vozila i dosta vatrogasaca koji su odmah krenuli gasiti požar. Da su samo malo zakasnili, požar bi vjerovatno zahvatio i kuću”, ispričao je jedan od komšija.

On je dodao da je bio u svojoj kući i prvo osjetio dim, te kada je izašao ispred da je vidio veliki plamen iz dvorišta od porodice Popović.

“Dim i vatra su se dizali nekoliko metara iznad kuće. Bio sam se prepao da će požar zahvatiti i druge kuće u blizini, ali na sreću nije došlo do toga”, rekao je pomenuti komšija.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su na licu mjesta ostali i nekoliko časova poslije gašanje vatre, kako bi osigurali mjesto.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da su nakon što je ugašen požar obavili uviđaj, ali da će poslije obavljenih vještačenja biti poznat tačan uzrok.

Tokom gašenja požara u pomenutoj ulici okupio se veliki broj komšija. Na društvenim mrežema juče je kružila informacija da se jedan od komšija žrtvovao da spasi komšijinog brata.

Osim toga naveo je da je iz dima izvukao i njegovog psa šarplaninca, te da je tom prilikom požrtvovanom komšiji pozilo od dima. On je naveo da su mu morali ukazivati i ljekarsku pomoć. Međutim, juče nismo uspjeli dobiti potvrdu ove informacije. Pred kućom porodice Popović juče je bilo okupljeno nekoliko momaka koji su čistili dvorište poslije požara i rekli su nam da vlasnik kuće nije tu, a da oni ne žele da daju izjave.

Požari

Od početka ove godine na području Republike Srpske desilo se više požara u kojima je i nekoliko osoba izgubilo život.  Mirko Šukalo (86) nastradao je u požaru koji je izbio prošle sedmice u njegovoj kući u Potkozarju. Tada je spao poklopac od dimnjaka na pod, a zatim se vatra proširila na cijelu kuću.

Tokom prošle sedmice život je u požaru izgubila i starica Ljeposava V. (96) u njenoj kući u Osojnici kod Doboja. Do požara je došlo kada je ona ložeći vatru, slučajno zapalila svoju odjeću.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/utvrden-uzrok-pozara-u-banjaluci-uzareni-ostaci-peleta-zapalili-dio-kuce-i-pomocne-objekte/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])