Banjaluka: Smrad i lavež pasa izluđuju mještane

Objavljeno: 2. 3. 2017 u 11:00h

Mještani Ulice saničkih žetelaca u naselju Starčevica žale se da dvije godine imaju problem s nesavjesnom mještankom, koja u kući u toj ulici nepropisno drži desetine pasa i mačaka, zbog čega ni danju ni noću nemaju mira.

Jeka Sunja, mještanka ove ulice, kaže da je oko 40 komšija potpisalo peticiju da im smetaju smrad i lavež pasa, ali da niko ništa od nadležnih nije riješio.

“Prijavljivali smo nekoliko puta i policiji i Komunalnoj policiji, ali niko ništa nije uradio, jer žena koja bude u toj kući odvede negdje pse i mačke prije nego što Komunalna policija dođe i na kraju se ništa ne riješi”, kaže ona.

Dodaje da se životinje nalaze i na prvom i na drugom spratu kuće.

“Ona ne stanuje tu, već ima samo neku ambulantu, u kojoj rade čak i operativne zahvate za životinje, jer je ona veterinar, a hranu za njih dovoze samo u gluvo doba noći i kada je unose u kuću to rade trudeći se da se ne vidi šta se unosi. Na drugom spratu se često vide mačke koje ‘vise’ po prozorima”, priča Sunja.

Zvjezdana Simetić, koja živi preko puta ove kuće, kaže da psi stalno laju, grebu i tuku se, što je, kako ističe, nepodnošljivo.

“Koga god smo zvali rekli su nam da ona ima pravo da drži dva psa i slažemo se da ima pravo na to, ali ako u ovako gustom naselju treba biti ovakav azil, onda stvarno nemam riječi. Naveče raširim veš i on ujutro smrdi na pse. Ljeti se ne može sjediti napolju od smrada, a prozore ne možemo ostaviti otvorene. Dođe nam da provalimo u kuću i da pustimo sve životinje napolje”, priča Simetićeva.

Na ovaj problem, koji je već duže vrijeme aktuelan, ukazali su i odbornici u Skupštini grada te zatražili da se životinje što hitnije uklone iz te kuće.

“Kolega Saša Lazić i ja smo se već obratili nadležnom odjeljenju. Nekoliko desetina pasa i mačaka neko nepropisno drži u kući usred naselja, što pravi ogromne probleme mještanima, a čak imamo i video-zapise koliku to stvara buku”, kazao je Nenad Talić , odbornik SNSD-a u gradskom parlamentu.

Saša Lazić, odbornik NDP-a, rekao je da će, ako nadležne inspekcije ne urade nešto po pitanju uklanjanja životinja iz kuće, s mještanima naći način da sami riješe probleme.

“Ljubitelj sam životinja, ali zna se na koji način i gdje se one drže. Ne može mi neko reći da je u redu da se toliki smrad širi naseljem zbog životinja od kojih ljudi ne mogu da žive. Uradićemo sami ono što mislimo da treba”, rekao je Lazić juče za “Nezavisne”.

Iz nadležnog odjeljenja u Gradskoj upravi pojasnili su da je ovaj slučaj specifičan jer se u napuštenoj kući u noćnim satima dovode životinje i inspekcija ih ne može zateći, te dodali da su došli do nekih saznanja ko to radi i da rade na rješavanju ovog problema.

Infekcije

Djeca su se počela razbolijevati, a jedno moje unuče dobilo je neku infekciju i dva mjeseca se liječi. Pretrage su pokazale da je infekcija nastala od pseće dlake, tvrdi zabrinuta mještanka Jeka Sunja.

Dodaje da je i njeno najmlađe unuče prošle godine imalo infekciju uha, nakon koje je moralo na operaciju, te da se na kraju ispostavilo da je uzrok isti.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-smrad-i-lavez-pasa-izluduju-mjestane/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])