Banjaluka: Revizija ugovora o korišćenju besplatnih poslovnih prostora

Objavljeno: 1. 3. 2017 u 20:21h

Ukoliko nisu ispunili svoje obaveze prema gradu, udruženja, nevladine orgaizacije i republičke institucije mogle bi ostati bez bez besplatnih poslovnih prostora.

Ta informacija ne brine Udruženje “Četiri plus” koje je svoje mjesto već godinu dana pronašlo pod gradskim krovom.

Kažu, redovno plaćaju sve troškove koje trebaju, a luksuz da izgube besplatan prostor nemaju, jer dnevo ugoste i do dvadeset člaonva udruženja.

“Mi nismo u mogućnosti da plaćamo prostor, a velika bi šteta bila jer kod nas svakodnevno navrati 10-20 članova, ako ništa dočeka ih topla riječ. Nama bi svakako teško palo da ostanemo bez prostora kao Udružeje”, kaže Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja “Četiri plus”.

Sva udruženja i institucije koje su se vodile primjerom “Četiri plus”, ne trebaju da brine. Iz Gradske uprave poručuju da će se za glavu hvatati oni koji nisu ispunjavali obaveze navedene u ugovoru. Prva faza vanredne kotrole već je u toku.

“Tu su obaveze svih korisika, da izvršavaju obaveze kao što su plaćanje električne eergije, vode i obaveza prema vlasnicima etažnih vlasnika. Ukoliko nisu izvršili neke od tih obaveza, koje su na to bili obavezi i ugovorom defiisano, onda su u problemu”, kaže Radenko Laketić, načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

A pored kontrolisanja poslovnih prostora bez naknade, iz Odjeljeja za lokalne ekonomske razvoje će se uputiti i do prostora koji duže vrijeme zjape prazni. Kažu i za takve probleme imaju rješenje, bar što se troškova tiče.

“Mi imamo određen broj i na slobodnim poslovnim prostorima, i tu kako je i do sada bila obaveza kako sam objasnio oko plaćaja elektriše energije, sada idemo na isključivaje elektrišne energije u svim slobodnim prostorima”, ističe Laketić.

Kada će vanredoj kontroli doći kraj, iz Gradske uprave ne mogu da preciziraju. Ono što siguro znaju da će se kontrola izvršiti u nekoliko faza i temeljno.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-revizija-ugovora-o-koriscenju-besplatnih-poslovnih-prostora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])