Banjaluka: Produžen pritvor Mili Kenjalu

Objavljeno: 1. 3. 2017 u 13:57h

Banjalučki Osnovni sud danas je produžio pritvor za Milu Kenjala (40) iz Banjaluke koji je osumnjičen da je od 2007. do 31. januara ove godine počinio nasilje u porodici nad suprugom čiji su inicijali K.K, rečeno je u sudu.

Kenjalu je 24. februara potvrđena optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a pritvor za njega može trajati najduže do 24. avgusta 2018. godine.

Osnovni sud u Banjaluci je ranije Kenjalu odredio jednomjesečni pritvor koji je trajao do juče. Pritvor je produžen zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, ili da će dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine.

Ako za vrijeme na koje je određen pritvor ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu.

Kontrola opravdanosti pritvora se vrši po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, ističu iz suda.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-produzen-pritvor-mili-kenjalu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot