Ručno oslikane marame jedne Banjalučanke dospjele i do Švedske (Foto)

Objavljeno: 23. 2. 2017 u 18:53h

Banjalučanka Tatjana Škrbić predstavila je oko 50 ručno oslikanih marama u švedskom gradu Getenburgu, odnosno u gradskoj biblioteci “Frölunda ungdomens hus”, za koje vlada veliko interesovanje tamnošnjih posjetilaca.

Njoj se pridružila i Vesna Kartal, porijeklom iz Banjaluke, a koja živi u Švedskoj. Obje su članice Udruženja kreativaca Draganasgarden Banjaluka, odnosno Getenburg.

“Višegodišnju saradnju dva sestrinska udruženja produbili smo i ove godine, jedinstvenom izložbom članica ovih udruženja. Tatjana se predstavila sa ručno oslikanim maramama, dok je Vesna izložila radove koji su heklani posebnim tehnikama. Tatjana je ostvarila kontakt u švedskom gradu Getenburgu još prošle godine, kada je bila u posjeti kod mene” – rekla nam je Dragana Pranjić, osnivač udruženja kreativaca.

Izložba, koja traje mjesec dana i prodajnog je karaktera, podrazumijeva i niz kreativnih radionica koje će održati Vesna Kartal. Za to je pripremila igračke, odjevne predmete i ukrase od vune, ali je prvobitni cilj ovog projekta ostvarivanje susreta među članicama i upoznavanje tamnošnjih posjetilaca sa radovima Draganasgarden udruženja.

“Veoma smo ponosne na ostvarenu saradnju. Trudićemo se i dalje da se članice oba udruženja što više upotpunjuju i sarađuju. Udruženje u Getenburgu raste sa brojem članica i ponosi se mnogobrojnim radionicama kao i prvom školom plavog veza na području Skandinavije” – dodala je Pranjićeva.

Udruženje Draganasgarden u našem gradu, gradu na Vrbasu, poznat je po svom bogatom djelovanju, mnogobrojnim sajmovima, revijama, te radionicama za djecu i odrasle.

Izvor: Banjalučanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/rucno-oslikane-marame-jedne-banjalucanke-dospjele-i-do-svedske-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot