Banjaluka: Obnovljenom trim-stazom do Trešnjika

Objavljeno: 23. 2. 2017 u 10:36h

Gradska uprava će obnoviti dva kilometra dugu trim-stazu na Banj brdu, koja vodi od Rajnerovog vrela do Trešnjika, tako da će rekreativci i ljubitelji prirode imati još više mogućnosti da uživaju u ovom popularnom izletištu.

Ovo je juče izjavio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, koji je zajedno sa predstavnicima nevladinog sektora obišao Banj brdo.

“Već je postavljen putokaz za trim-stazu, koja je ujedno i jedna od najpoznatijih pješačkih zona ne samo Banj brda, već čitavog grada. Revitalizacija tog dijela izletišta nalazi se i u programu zajedničke komunalne potrošnje, a za ovaj projekat biće izdvojeno oko 15.000 KM. Plan je da stazu renoviramo na dijelovima gdje je to potrebno, odnosno da popravimo oštećenja i pet mostića koji su u lošem stanju”, rekao je Bilčar.

Prema njegovim prognozama, a ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali, posao na revitalizaciji trim-staze trajaće dva mjeseca.

“Plan nam je da svake godine uradimo po jednu stazu kako bismo dugoročno na raspolaganju imali mrežu staza”, naglasio je Bilčar.

Član Rekreativne zone Banjaluka Tihomir Dakić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je Gradska uprava prepoznala Banj brdo kao određeni potencijal za ulaganje.

“Revitalizacija šumskih staza dovešće na Banj brdo još veći broj rekreativaca, kako domaćih, tako i onih iz inostranstva koji posjećuju grad. Mi iz Rekreativne zone zalagaćemo se da vozilima i dalje bude zabranjen saobraćaj za Banj brdo. Planirali smo da apliciramo sa prijedlogom da eventualno bude dozvoljen neki organizovani prevoz u vidu vozila na električni pogon”, rekao je Dakić.

I član Atletskog kluba invalida Vrbas Duško Tadić pohvalio je gradsko Odjeljenje za komunalne poslove, jer je podržalo revitalizaciju staze na Banj brdu.

“U rukovodstvu Banjalučke trkačke lige planirano je da u junu ove godine jedna od četiri trke bude održana upravo na Trešnjiku”, kazao je Tadić.

Rekreativac Saša Handžić kaže da veliki dio slobodnog vremena provodi na Banj brdu i da će obnova staze mnogo značiti svim ljubiteljima trčanja ili hodanja u prirodi.

“Dosta se uradilo u posljednje vrijeme kako bi bio poboljšan izgled Banj brda, od klupa i fitnes sprava koje su postavljene do nedavno zasađene aleje ljubavi. Ipak bih apelovao na one obijesne pojedince da svoj višak energije izbacuju kroz neke humanitarne aktivnosti, a ne kroz uništavanje naše zajedničke imovine”, rekao je Handžić.

Park “Mladen Stojanović”

Petar Bilčar je rekao da Gradska uprava ima u planu izgradnju trim-staze u parku “Mladen Stojanović”, koja bi bila duga nešto više od kilometra.

“Tu bismo stazu radili na malo drugačiji način u odnosu na ovu na Banj brdu. Dizali bismo humus, stavili tri sloja zemlje i na kraju mljeveno drvo”, rekao je Bilčar.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-obnovljenom-trim-stazom-do-tresnjika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot