Banjalučka sela još uvijek bez vode

Objavljeno: 23. 2. 2017 u 20:59h

Veliki broj sela nadomak Banjaluke, još jedno ljeto dočekaće bez vode. Crnog vrela, koje bi vodom snabdijevalo povelik dio ruralne Banjaluke i Prijedora, još nema. Bez vode se, kažu mještani, teško živi, a obećavana im je nekoliko puta.

“Nemam vode, ima tri-četiri godine nisam se okupala u svom kupatilu, nemam vode. Nosim u galonima i u kanti da se okupam. Nema vrela više, sve ukinuli, nadajući se ovome vrelu”, kaže Petra Dragojević iz Pervana.

Janko Dragojević ističe da je ovo najveći problem tokom vrelih ljetnih mjeseci.

“Najveći je problem ljeti, znači nemamo vode, nekad nam ustave čak po dva dana nemamo vodu, dok kiša padne, mi vode nemamo, vode nema po 24 sata. Rekli su nam da će rekonstruisati taj vodovod, sad ništa se ne dešava, svi čekamo to Crno vrelo”, kaže Janko Dragojević iz Pervana.

Projekat je dogovoren prije devet godina, ali novca nije bilo. Dva miliona maraka, Vlada je upravi Banjaluke obećala još prošle godine, ali grad za Vrelo nije dobio ni feninga. Projekat je zbog toga bio na čekanju, a priču su ponovo pokrenule vlasti Banjaluke i Prijedora. Početku radova ponadali su se i ove godine.

“Izvođač može da uđe u radove sutra ukoliko se obezbijede sredstva. Vlada RS je obećala za ovaj regionalni Vodovod dva miliona KM, nije ih realizovala do kraja prošle godine. Očekujemo onog momenta kada dva miliona iz Vlade ili barem dio sredstava budu operativni, izvođač može da nastavi radove”, izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U Ministarstvu poljoprivrede najprije su potvrdili da je gradnja vrela u njihovoj nadležnosti. U narednom telefonskom razgovoru su se predomislili, i rekli da Crno vrelo nije u njihovim rukama, pa je danas ostalo nejasno ko projekat treba da finansira. Na nekoliko lokacija još stoje objekti izgrađeni prije četiri godine, ali ničemu ne služe.

Kao dio projekta Crno vrelo izgrađen je i rezervoar Zvijezda. Vodom bi snabdijevao više domaćinstava ali vode još uvijek nema i neće biti dok se projekat ne privede kraju. Čini se da ovdje nikog nije bilo godinama.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucka-sela-jos-uvijek-bez-vode/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot