Za trim-stazu na Banj brdu 15 hiljada KM

Objavljeno: 22. 2. 2017 u 13:50h

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi Banjaluka Petar Bilčar rekao je danas da će Uprava grada obnoviti trim-stazu na Banj brdu, koja vodi od podnožja do izletišta Trešnjik, za šta će biti izdvojeno 15.000 KM.

“Dužina staze je oko dva kilometra, a plan je da se staza popravi na dijelovima gdje je to potrebno, te da se položi odgovarajući materijal i poprave mostovi”, rekao je Bilčar novinarima nakon posjete Banj brdu.

On je izrazio uvjerenje da će se obnova trim-staze biti završena u roku od dva mjeseca, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Bilčar je napomenuo da je plan da se svake godine uradi po jedna staza, kako bi mreža staza dugoročno bila na raspolaganju građanima.

Predstavljanju plana za obnovu pješačke staze na Banj brdu prisustvovali su i članovi Rekreativne zone Banjaluka i Atletskog kluba invalida “Vrbas”, kao i predstavnici gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Tihomir Dakić iz Rekreativne zone Banjaluka izrazio je zadovoljstvo jer je Gradska uprava prepoznala Banj brdo kao potencijal za razvoj sporta i turizma, naglasivši da će revitalizacija šumskih staza na Banj brdu dovesti još veći broj rekreativaca, kako domaćih tako i iz inostranstva koji posjećuju grad.

Član Atletskog kluba invalida “Vrbas” Duško Tadić rekao je da su u rukovodstvu Banjalučke trkačke lige planirali da u junu jedna od četiri trke bude održana na Trešnjiku.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-trim-stazu-na-banj-brdu-15-hiljada-km/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])