Za ulicu u Česmi 750.000 KM

Objavljeno: 21. 2. 2017 u 19:48h

Ulica Petra Velikog u naselju Česma uskoro bi mogla dobiti novo ruho jer bi dio novca iz programa predviđenog za hitnu sanaciju od poplava trebalo da bude uložen u njenu obnovu.

Potvrdio je to danas i Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, koji je kazao da je Ministarstvo finansija RS prije mjesec dana obavijestilo grad da je ostalo još novca za lokalne zajednice iz programa koji je bio predviđen za hitnu sanaciju od poplava, a riječ je o 750.000 KM.

“Gradonačelnik je poslao odgovor da je grad zainteresovan i da će kandidovati neki od projekata, a moje odjeljenje se odlučilo da uradimo Ulicu Petra Velikog. Naravno, ne može da se završi cijela trasa, ali ima dovoljno novca da se uradi oko 600 metara”, istakao je Sandić.

Dodao je da u to spada izgradnja dvije saobraćajnice, dvostrukih trotoara, rasvjete, vode i kanalizacije.

“Problem je što nisu riješeni imovinski odnosi, imamo projekat i ako bude saradnje mještana da to razumiju, mi bismo to mogli uraditi”, istakao je on.

Prema riječima Miladina Maličevića, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Česma, za sutra je zakazan sastanak sa stanovnicima ovog naselja.

“Ukoliko se mještani odluče da prihvate ponudu i ne bude se niko bunio, postoji mogućnost da rekonstrukcija ove ulice počne u toku ove godine”, istakao je Maličević.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-ulicu-u-cesmi-750-000-km/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot