Vraćaju nadu u bolje sutra: Banjalučki studenti pobjednici EU takmičenja

Objavljeno: 21. 2. 2017 u 17:02h

Studentski tim sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci u sastavu Nina Pepić, Jelica Rastoka, Nikolina Gavrić i Veselin Radosavac, a pod mentorstvom prof. dr Perice Macure i uz koordinaciju asistenta Ljubiše Mićića, osvojili su prvo mjesto na takmičenju E4U (EU for You) koje je organizovala kancelarija Specijalnog predstavnika EU (EUSR).

Kampanja „Self Up“ koju su naše studentkinje i studenti osmislili, realizovali i predstavili 17. februara 2017. godine tokom finalne prezentacije u Sarajevu, ocijenjena je kao najbolja i prvoplasirana u ukupnom takmičenju.

Kampanja je dobila sve pohvale ne samo od stručnog žirija, nego i šire zajednica, medija i sličnih lokalnih i međunarodnih programa. Takođe, “Networks”, preduzetnički i edukativni centar iz Sarajeva je prepoznao kvalitet ove kampanje i izrazio želju za podršku njenoj daljoj realizaciji.

Na takmičenju su učestvovali studenti sa 14 javnih fakulteta i akademija sa prostora cijele BiH, većinom sa ekonomskim usmjerenjem. Univerzitet u Banjaluci osim Ekonomskog fakulteta su predstavljali i Akademija umjetnosti, a učešće su uzeli i fakulteti Univerziteta u Istočnom Sarajevu i to: Ekonomski fakultet Brčko, Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i Ekonomski fakultet Pale.

Tim Ekonomskog fakulteta Banjaluka je bio dio „Žutog tima“ zajedno sa studentima Ekonomskog fakulteta iz Bihaća. Takmičenje E4U je sproveo Inovacioni centar Banjaluka (ICBL) u saradnji sa agencijom Boram iz Sarajeva, a sastojalo od nekoliko faza.

Studentski timovi su radili na izradi marketing kampanje, a pobjednički tim studenata je nagrađen višednevnim putovanjem kroz nekoliko EU gradova sa finalnom prezentacijom kampanje u Briselu predstavnicima institucija EU.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vracaju-nadu-u-bolje-sutra-banjalucki-studenti-pobjednici-eu-takmicenja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])