Davidović na čelu banjalučkih privrednika

Objavljeno: 20. 2. 2017 u 18:06h

Damjan Davidović novi je predsjednik Područne privredne komore Banjaluka.

On je na današnjoj sjednici Skupštine tajnim glasanjem, rezultatom 28 naprema 21, pobijedio Gorana Račića, dosadašnjeg predsjednika, i tako zasjeo na čelo najveće organizacije u komorskom sistemu RS.

Za potpredsjednika Područne privredne komore Banjaluka izabran je Darko Stupar.

Inače, izborima za prvog čovjeka Područne privredne komore Banjaluka prethodila je kam-panja kakva se za ovu funkciju ne pamti i koja je trajala više od mjesec dana. Kako se ispos-tavilo, pobjedu su odnijeli privrednici okupljeni oko Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske koji su od početka lobirali za Davidovića.

Dio njih, među kojima i Saša Trivić, potpredsje-dnik Unije udruženja poslodavaca RS, juče je tražio da prisustvuje izbornoj sjednici Skupšti-ne, ali su članovi to odbili glasanjem, što se protumačilo kao prvi znak da Račić ima većinu, što će se ipak ispostaviti kao netačno.

Koliko je atmosfera bila naelektrisana, govori i to da su se tokom održavanje izborne sjednice Skupštine u i oko prostorija Privredne komore mogli primijetiti pripadnici policije i privatnog obezbjeđenja, a, navodno, tu su bili kako bi sačuvali javni red i mir, jer je policija dobila prijavu da će doći do nereda.

Podsjećamo da je ranije predsjednik Komisije za izbor članova Skupštine Područne privredne komore Predrag Duduković rekao da je izboru predsjednika i potpredsjednika prethodilo verifikovanje mandata 51 člana Skupštine, koji su delegirani kao predstavnici preduzeća iz svih privrednih sektora.

“Izbori za članove Skupštine su trajali od 23. januara do 3. februara. Pristiglo je 677 glasačkih listića, od čega je 617 važećih, a 60 nevažećih. Glasanje je proteklo bez većih poteškoća. Izbori su bili fer i korektni, a birački odbor je svoj posao odradio kako je trebalo”, kazao je ranije Duduković.

Izborom novog rukovodstva završena je saga koja je trajala više od mjesec dana, a koja je neočekivano privukla veliku pažnju medija i privrednika.

I Bijeljina dobila novog predsjednika

Pored Banjaluke, izbori su održani i u Područnoj privrednoj komori Bijeljina, na čije čelo je zasjeo Anto Gajić, koordinator za investicije u Rudniku i termoelektrani Ugljevik.

On je istakao da se u narednom periodu planira povećanje konkurentnosti privrede, unapređenje poslovanja i saradnje putem promocije privrede Republike Srpske u zemlji i inostranstvu.

Gajić je najavio da će uskoro biti održana promocija turizma, koju planiraju da održe u Bijeljini.

Na ovom mjestu je zamijenio Mihajla Vidića, koji je u dva mandata bio predsjednik.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/davidovic-na-celu-banjaluckih-privrednika/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot